avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate anula o conventie?astept sfaturi...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate anula o conventie?astept sfaturi...

Buna ziua,
o intrebare va rog.

In data de 08.08.2007 s-a incheiat un contract de promisiune de vanzare-cumparare, intre F.V. in calitate de promitenta vanzatoare si V.A. si M.V. si F.I.(singurul fiu) promitenti cumparatori (fara alti marori).

Acestei coventii i s-a dat data certa prin incheiere in data de 7.11.2007 a unui birou a unui notar public, actul ducandu-se de una dintre parti.

Conform intelegerii, urma ca partile sa se prezinte ulterior la notarul public pentru incheierea contractului de vanzare cumparare in forma autentica pana la data de 15.11.2007.

Acest lucru nu a mai fost facut, iar in data de 5.01.2008 a decedat F.V.,.F.I. fiind singurul fiu a facut succesiunea dupa F.V.

Apoi F.I. a decedat neterminand succesiunea.Noi, mostenitorii lui F.I. am deschis succesiunea dupa F.I. redeschizand totodata si dupa F.V.

Notarul public care a facut succesiunea a zis ca acea intelegere nu e valabila si a facut succesiunea si ne-a desemnat mostenitori de drept. Acum in 2011 V.A. si M.V. ne dau in judecata pe noi, mostenitori ai F.I. cum ca instanta sa dea o hotarare de autentificare a conventiei.

Intrebarea mea este: daca acea conventie mai e valabila, nu a mai finalizat-o nimeni la notar, a decedat si s-a facut succesiunea ? Acum avem sanse de castig in cauza ?

Si noi mostenitorii cum putem anula acea conventie ca nu mai intelegem nimic, ca nu mai stim mostenirea este legala sau nu ?

Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 17:42, 6 Iulie 2011
De ce nu s-au prezentat partile pentru perfectarea actului de vanzare-cumparare la 15.11.2007?S-a incheiat de notar vreun document la data respectiva?Desi nu am toate datele spetei, actiunea este tardiv introdusa, dupa expirarea termenului de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de promisiune de vanzare-cumparare ionut daniel ionut daniel buna ziua..o intrebare va rog..In data de 08.08.2007 s-a incheiat un contract de promisiune de vanzare-cumparare,intre F.V. in calitate de promitenta ... (vezi toată discuția)
Anulare conventie... ionut daniel ionut daniel buna ziua..o intrebare va rog..In data de 08.08.2007 s-a incheiat un contract de promisiune de vanzare-cumparare,intre F.V. in calitate de promitenta ... (vezi toată discuția)
Putin ajutor va rog ..astept mai multe pareri..multumesc ionut daniel ionut daniel Buna ziua la toata lumea.Sa trec la direct la subiect..multi dintre d-voastra a-ti spus sa dau mai multe detalii sau chiar sa public tot si asa si fac sa fie ... (vezi toată discuția)