avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contractele colective de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contractele colective de munca

dupa noul cod al muncii, angajatorii mai sunt obligati sa tina cont de contractele colective de munca?mai exista contracte colective de munca in vigoare?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
magdalenaionescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:36, 6 Iulie 2011
In prezent, exista foarte multe c.c.m. aflate in vigoare ...

Art. 133 din Legea nr.62/2011 prevede :
(1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte dupa cum urmeaza:
a) pentru toti angajatii din unitate, in cazul contractelor colective de munca incheiate la acest nivel;
b) pentru toti angajatii incadrati in unitatile care fac parte din grupul de unitati pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca;
c) pentru toti angajatii incadrati in unitatile din sectorul de activitate pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca si care fac parte din organizatiile patronale semnatare ale contractului.
........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm ramura transport ,ccm ramura constructii ludeea ludeea Buna ziua , Stiti cumva daca s-au mai incheiat acte aditionale prin care sa se prelungeasca aplicabilitatea CCM ramura de transporturi si CCM ramura ... (vezi toată discuția)
Intocmire ccm riana01 riana01 Buna, ziua, Daca o firma este inregistrata cu un codul CAEN pentru intretinere reparatii cai ferate si mai are si un restaurant/bar inregistrat pe acelasi cod ... (vezi toată discuția)
Caror companii se aplica ccm la nivel de ramura? Dana X Dana X CCM la nivel de ramura se aplica numai companiilor care au reprezentanti in organizatiile sindicale sau este valabil pentru toate companiile care au CAEN din ... (vezi toată discuția)