avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Transcriere autoturism si pastrare numar inmatriculare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Transcriere autoturism si pastrare numar inmatriculare

Pentru a transcrie un autoturism (in urma unui proces de partaj si a unei hotarari judecatoresti) ce trebuie facut, care sunt pasii ?

Pot merge doar cu originalul primit de la judecatorie (comunicarea hotararii fara mentiunea "definitiv si irevocabil") pentru a plati rezervarea numerelor de inmatriculare (as vrea sa le pastrez) ?


La predarea autoturismului cam cum s-ar putea formula procesul verbal de predare-primire ?...un exemplu daca nu cer prea mult...

Multumesc.
Mai intai trebuie sa astepti ca hotararea sa devina definitiva si irevocabila,dupa care mergi la serviciul RAR pentru a transcrie numele proprietarului actual,platind acea taxa pentru numere le serviciul de inmatriculari iti vei putea pastra si numerele.
Dupa ce ai hotararea definitiva si irev., te prezinti :
1.La R.a.r - pt a face identificare (obtinere certificat autenticfitate- costa 107 lei)
2.Taxe si Impozite la Primarie - pt. a lua in evidenta vehiculul (acolo trebuie platita taxa de inmatriculare de 52 lei)
3.La Cec - se achita taxa de 37 de lei (contravaloare certificat de inmatriculare-talon)
4.La o firma de asigurari- trebuie sa iti faci R.C.A pe numele tau - valabila pe min.6 luni
5.La Politie - serviciul inmatriculari , cu toate documentele si chitantele,completezi vreo 2 cereri si cam atat.
Cred ca s-a inteles putin gresit...el/ea este cea/cel care preda masina si vrea sa-si pastreze actualele numere de inmatriculare...momentan nu detine o alta masina !
Nu vad de ce trebuie sa mearga la RAR si tot tacamaul...vrea doar pastrarea numerelor de inmatriculare !
La RAR nu trebuie sa mearga cel care vrea sa-si transcrie/inscrie masina pe numele lui ?

Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
legal2010, utilizator
Nu puteti "pastra" numerele. Si nu cred ca exista posibilitatea unei "rezervari" pe lunga durata.
Numarul de inmatriculare se atribuie unei masini. Daca nu exista masina, numerele devin "libere" si se pot atribui unei alte masini ce se inscrie in circulatie.

Desi daca ma gandesc bine, ar fi o sursa buna de venituri pentru stat. Pentru o "mica" taxa sa se poata rezerva numerele pentru o masina inca neinscrisa in circulatie.
Ma si mir ca nu i-a trecut nimanui prin cap ideea aceasta. Sau poate totusi exista?

Rezervarea nu cerere de mancare, atata doar ca in cazul in care ar fi prea multi amatori, probabil ca s-ar epuiza numerele.:D, daca prea multi "intreprinzatori" ar face rezervari pentru a le vinde ulterior la preturi dragalase.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
kappauser, utilizator
el/ea nu preda masina....tocmai ce o primeste in urma unei hotarari judecatoresti(cel putin eu asa am inteles).In cazul in care o preda poate pastra numerele(cu conditia cel care o primeste sa o inmatriculeze pe numele sau,si sa ceara alte numere de inmatriculare).In alta ordine de idei ce am postat mai sus sunt pasii de urmat ai celui care primeste masina.
pastrare numere : taxa- 40 lei - 1 an de zile (asa prevede legea)
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
Vasile Văcariu, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Transcriere drept proprietate autoturism manea2011 manea2011 In cazul in care in urma unei hotarari judecatoresti definitiva si irevocabila instanta dispune atribuirea autoturismului celeilalte parti, partea care ... (vezi toată discuția)
Cum radiez un autoturism la schimbarea propietarului? bogdanalexandru13 bogdanalexandru13 Vreau s vand un autoturism care nu are timbrul de mediu platit. Autoturismul este inmatriculat pe RO din 1997. Din ce am citit radierea se face cand ... (vezi toată discuția)
Inscriere auto capatanasorin capatanasorin Cum pot inscrie in circulatie un autoturism adus in tara acum 3 ani? Mentionez ca au fost folosite cele 3 numere provizorii,as fi al treilea proprietar din ... (vezi toată discuția)