avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... REFUZ RECONECTARE ENERGIE ELECTRICA
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

REFUZ RECONECTARE ENERGIE ELECTRICA

In urma cu 3 ani am inchiriat un imobil in Sibiu unei firme cu contract incheiat la notar. Am inregistrat contractul la organele fiscale si am platit impozitul pentru chiria primita.Firma si-a incheiat propriile contracte cu furnizorii de energie si gazpentru a fi trecute pe cheltuieli La sfarsitul contractului firma de electricitate a oprit furnizarea energiei la imobil pe motiv ca chiriasul nu a achitat facturile .La expirarea contractului s-a solicitat reconectarea pe numele proprietarului dar societatea de energie REFUZA sa reconecteze casa pana cand proprietarul nu plateste suma de circa 5000 RON pe care nu i-a platit chiriasul. Mai mult firma chiriasa a intocmit in fals un act aditional la contractul de inchiriere pe inca 1 an de care proprietarul nu are cunostinta pe care l-a prezentat firmei de furnizare a energiei electrice. Proprietarul a depus plangere penala impotriva chiriasului pentru fals si uz de fals. Chiriasul a plecat dar proprietarul nu poate beneficia de enrgie electrica pana nu plateste cei 5000 Ron pe care nu i-a achitat chiriasul.
Ce proceduri se pot intreprinde pentru a se beneficia cat mai repede de reconectare la energia electrica ?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 11:45, 6 Iulie 2011
Actiune judecatoreasca impotriva furnizorului.
Furnizorul nu poate trage la raspundere decat pe cei cu care a avut contract.
Un contract cu proprietarul nu exista. La expirarea contractului cu chiriasul contractul nu este transferat asupra proprietarului imobilului. Trebuie incheiat in mod expres un contract nou cu proprietarul pentru ca eventual acesta sa poata fi tras la raspundere.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata utilitatilor de catre fostii proprietari luminita87 luminita87 Buna ziua.Pe 10 aprilie am cumparat o casa la tara.Cand s-au facut actele la notar mi s-a dat de catre proprietari ultima factura de electrica platita ... (vezi toată discuția)
Raspunderea proprietarului cornelia1973 cornelia1973 O societatea comerciala are in proprietate mai multe spatii comerciale situate la parterul blocurilor . Aceste spatii sunt inchiriate catre alte persoane ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in luna august am vandut un imobil la care toate utilitatile ... Tahan Tahan Buna ziua. In luna august am vandut un imobil la care toate utilitatile au ramas tot pe numele meu. Au trecut de atunci 7 luni de zile de cand am vandut acel ... (vezi toată discuția)