buna!
am o garsoniera care a fost inchiriata cuiva.Respectiva persoana s-a mutat, dar cheltuielile nu le-a platit, spunand ca nu are bani, dar mi-a dat o foaie scrisa si semnata prin care recunoaste ca nu a platit cheltuielile si se obliga sa imi dea banii. A trecut ceva vreme si nu a platit nimic. Am facut o cerere de chemare in judecata dar nu stiu pe ce sa o intemeiez in drept. ma poate ajuta cineva? Deasemene stie cineva ce taxa judiciara de timbru si timbru trebuie sa pun cererii de chemare in judecata?
pe baza ordonantei 5 / 2001 ar fi cel mai simplu , somatia de plata se poate intemia pe baza unui contract dar merge si orce inscris , in prealabil ar fi bine sa-l chemati la o conciliere directa (trimiteti o scrisoare recomandata in cre ii propuneti o data si o ora ptr a rezolva problema pe cale amiabila) daca nu se prezinta impreuna cu 1, 2 martori intocmiti un proces vrebal in care stipuilati ca in data de la....... ora de .....
impreuna cu inscrisul respectiv in care recunoaste datoria si cu procesul verbal in urma cocilierii directe va adresati judecatoriei unde el are domiciliul
taxa judiciara este in valoare de 39 de lei
iar daca nu aveti castig de cauza pe baza ord 5/ 2001 mai aveti posibilitatea pe dreptul comun , dar cheltuielile de judecata sunt in valoare de 10 % din suma solicitata de dvs