avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sotie n-are, dar e casatorit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sotie n-are, dar e casatorit

As dori unele lamuriri cu privire la situatia in care ma aflu:doresc sa cumpar un imobil si nu pot face actele de vanzare-cumparare intrucat proprietarul are trecut in actul de vanzare cumparare in dreptul rubricii starii civile casatorit si ca atare imobilul nu poate fi vandut decat cu acceptul celeilalte persoane.Problema consta in faptul ca proprietarul sustine ca nu este casatorit si ca este o greseala de tiparire,ca atare nu detine niciun fel de act de casatorie iar persoana cu care se presupune a fi casatorit nu exista.Cum as putea sa dobandesc acest imobil cu acte in regula?
Astept raspunsul dumneavoastra.


Cu stima si respect,
Bociar Nicoleta
Spuneti-i sa depuna el toate diligentele sa inlature acea eroare materiala (daca e vorba de eroare materiala cum sustine)... nu cumparati pana nu vedeti extrasul de CF "curat"....
Proprietarul este in varsta,este dispus sa ma ajute din toate punctele de vedere dar nu se poate deplasa.Noi am fost la notarul care a intocmit contractul de vanzare-cumparare pentru modificarea cuvantului "casatorit" in "necasatorit" iar raspunsul acestuia a fost sa aducem un act care sa justifice ca respectivul este necasatorit.Intrebarea mea catre dumneavoastra este:de unde pot sa procur acest act?...Am fost la Politie,Evidenta populatiei,acestia m-au trimis la Primaria de sector ,cei de la Primaria de sector m-au trimis la Primaria de unde s-a nascut proprietarul,undeva prin Arad.Toti spunandu-mi ca nu e de competenta lor sa-mi dea aceste informatii,nici mie,nici proprietarului.Ce e de facut?.....Tin sa precizez ca detin toate actele necesare incheierii actului de vanzare-cumparare.
Cel mai simplu pt dvs ar fi sa isi scoata un alt act de identitate.
La politie trebuie sa stie daca este sau nu casatorit.
Acesta este lucrul pe care trebuie sa il aflati.

Vedeti si extrasul de carte funciara asa cum a zis Othelox.

Primaria unde s-a incheiat casatoria are mentiunea respectiva ( dar el sustine ca nu a fost casatorit).
Eu persoanal nu il cred.Nu cred ca este o eroare materiala.
E posibil ca sotia sa fie decedata si sa existe mostenitori, lucru care va complica foarte tare situatia.

Ar trebui ca notarul sa va ajute si sa scoata din arhiva sa copii ale actelor de stare civila ale persoanei in cauza.De acolo se poate vedea daca a fost sau nu casatorit la momentul cumpararii imobilului.
Adresati o cerere in scris notarului in acest sens si in mod normal ar trebui sa va raspunda.

avocat Claudiu Lascoschi
Cel mai simplu e o cerere catre notar de indreptare a erorii material;e din act... Acesta coinstata in baza actelor de la dosarul intocmit pentru contractul respectiv ce si cum.

Daca nu merge...

Incheiati o promisiune de vanzare, el trimite niste adrese la primaria unde s-a nascut, la evidenta populatiei unde domiciliaza, vine termenul, nu are actul (care nu exista, caci nu exista act care sa dovedeasca un fapt negativ...), il dati in judecata.
Omul trimite la dosar ca ar vrea, dar nu a reusit si nici nu crede ca poate reusi sa faca rost de o asemenea dovada, asa incat, mai faceti vreo doua adrese (tot la evidenta populatiei de la domiciliul lui in care sa se precizeze toate domiciliile avute de el de-a lungul timpului, plus adrese pentru a afla despre "sotie").

Dupa toate demersurile, vanzarea e facuta, nu dureaza mai mult decat dureaza obtinerea raspunsurilor la acele adrese, banii platiti sunt mai putini...
La cererea persoanei in drept se poate elibera un certificat de nastere care sa aiba inscrise toate mentiunile de pe marginea actului de stare civila. Persoana de la care doriti sa cumparati apartamentul poate sa se adreseze Biroului de Stare Civila de la locul nasterii sau de la locul de domiciliu. Va dura mai mult daca se adreseaza Biroului de Stare Civila de la locul de domiciliu deoarece acestia vor trebui sa solicite respectivul certificat de la locul nasterii, ceea ce presupune corespondenta intre cele doua Birouri. Mai simplu ar fi sa imputerniceasca pe cineva, iar acel cineva sa mearga direct la locul nasterii persoanei. Dar sa nu uitati sa precizati ca doriti un certificat de nastere cu toate mentiunile de pe marginea actului de nastere.
Daca persoana isi scoate un alt act de identitate nu rezolva nimic, deoarece in actul de identitate nu apare scris statutul civil. Daca persoana se declara necasatorita, are act de identitate vechi iar casatoria sau divortul s-au produs cu mult timp in urma este posibil ca la Evidenta Populatiei sa figureze tot cu statutul civil de "necasatorit".
Revin cu precizari, trebuie sa plec repede!
Ultima modificare: Duminică, 3 August 2008
ContSters61818, utilizator

Alte discuții în legătură

Eliberare extras certificat bunic decedat razboi buna ziua, bunicul meu este decedat in prizonierat in al 2 lea ... MAYA2 MAYA2 Buna ziua, Bunicul meu este decedat in prizonierat in al 2 lea razboi mondial. In incercarea de a identifica locul decesului (acces la arhivele nationale ... (vezi toată discuția)
Modificare acte stare civila ionescualice ionescualice Buna seara, voi incerca sa fiu cat mai concisa intr-o problema care isi are punctul de plecare anul 1965. In acel an se naste un copil (baiat) dintr-o mama, la ... (vezi toată discuția)
Certificat stare civila alina81 alina81 Buna seara, As dori sa stiu daca exista un act doveditor al starii civile ( persoane casatorite sau necasatorite in cazul meu) si daca da unde se ... (vezi toată discuția)