avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general FACTURA DUPA AVIZ
Discuție deschisă în Contabilitate în general

FACTURA DUPA AVIZ

IN CATE ZILE, CONFORM COD FISCAL, TREBUIE EMISA FACTURA, FACANDU-SE DOAR AVIZ DE INSOTIRE A MARFII LA EXPEDIERE?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 12:42, 6 Iulie 2011
Persoana impozabila care efectueaza o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, alta decat o livrare/prestare fara drept de deducere a taxei, trebuie sa emita o factura catre
fiecare beneficiar, cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi lucratoare a lunii urmatoare celei in care ia nastere faptul generator al taxei, cu exceptia cazului in care factura a fost deja emisa.

Aceasta obligatie nu priveste persoanele care efectueaza livrari de bunuri sau prestari de servicii scutite fara drept de deducere a TVA, care nu au obligatia intocmirii unei facturi. Operatiunile vor fi insa consemnate in documente potrivit legislatiei contabile. Aceasta prevedere nu constituie o interdictie imperativa, astfel ca persoanele care realizeaza operatiuni scutite fara drept de deducere pot emite facturi cu respectarea continutului obligatoriu al acestor documente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi gresite loko loko Am achiziotionat un soft de facturare in octombrie anul trecut. Dupa 8 luni am sesizat ca din cele cateva sute de facturi cateva zeci au data de expediere ... (vezi toată discuția)
Intocmire aviz de insotire a marfii ioanaep ioanaep Buna ziua, In cat timp trebuie intocmita factura de la livrarea marfurilor pe baza de aviz? Exista un termen limita? Multumesc. (vezi toată discuția)
Nelamurire biloida biloida pentru vinzarea unui apartament pe firma cu scutire de tva cf art 141 al2 lit f pentru avans se elibereaza factura cu tva? care este procedura? multumesc ... (vezi toată discuția)