avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA nelamurire
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

nelamurire

pentru vinzarea unui apartament pe firma cu scutire de tva cf art 141 al2 lit f pentru avans se elibereaza factura cu tva? care este procedura?
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 19:24, 8 Noiembrie 2011
nu este obligatoriu dar se poate elibera factura de avans fara tva, operatiunea fiind scutita.

pct. 69 din norme
Persoana impozabilă care efectuează o livrare de bunuri sau o prestare de servicii scutită fără drept de deducere a taxei, conform art. 141 alin. (1) şi (2) din Codul fiscal, nu are obligaţia întocmirii unei facturi, dar operaţiunile vor fi consemnate în documente potrivit legislaţiei contabile. Emiterea facturii nu este interzisă fiind opţiunea persoanei impozabile de a factura operaţiunile respective. În situaţia în care factura este emisă, aceasta trebuie să conţină cel puţin informaţiile prevăzute la art. 155 alin. (5) din Codul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare sediu firma tnedelciu tnedelciu se vinde sediul de firma care este un apartament catre o persoana fizica cand a fost cumparat nu am dedus tva intrucat a fost vandut de catre o persoana ... (vezi toată discuția)
Vanzare spatiu comercial theya_05 theya_05 daca o societate vrea sa vanda un spatiu comercial din proprietatea sa,spatiu achizitionat in 2007 de la alta societate,in baza unei facturi cu tva,va factura ... (vezi toată discuția)
Nu am emis facturi dar am evidenta incasarilor Popu Popu Sunt PFA la norma de venit, cand am inceput activitatea inspectorul mi-a spus ca nu pot /nu trebuie sa emit facturi. Asta a fost prin 2001, eu tanar, ... (vezi toată discuția)