avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general calcul venit net pfa vs. SRL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

calcul venit net pfa vs. SRL

Buna ziua!

Va solicit ajutorul in urmatoarea problema: am o propunere de colaborare cu un angajator din UK, pe baza unui contract de "prestari servicii" (daca termenul este corect); eu am de ales intre a infiinta PFA sau SRL pentru a putea semna acest contract. Acivitatea desfasurata va fi de consultanta in domeniul IT, iar locul de desfasurare a activitatii mele va fi in Romania.
As vrea sa stiu care forma de inregistrare fiscala este mai convenabila pentru mine (care dintre cele doua imi permite sa raman cu mai multi bani in buzunar). Am inteles ca in cazul PFA exista optiunile de impozitare in sistem real sau pe baza normei de venit, dar nu imi pot da seama care m-ar avantaja. De asemenea, prevederea cu privire la depasirea limitei de 35.000 EUR/an care face diferenta intre a plati sau nu TVA, nu imi este clara. Poate un calcul detaliat cu explicatii m-ar ajuta sa inteleg mecanismul fiscal aferent.

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Management sub forma de pfa sau srl ContSters264598 ContSters264598 Ce forma de colaborare as putea alege pentru o persona care sa conduca o firma de IT, ma refer aici la atributiuni extinse gen semnat contracte cu clientii, ... (vezi toată discuția)
Impozitarea in sistem real sau pe baza normelor pe venit A_Grigorescu A_Grigorescu Buna ziua, Tocmai am citit intrun ziar (nu stiu daca am voie sa pun link) ca s-au produs reglementari noi in privinta inchirierii camerelor in zone ... (vezi toată discuția)
Freelancer in it - intreprindere individuala? cum? popfran90 popfran90 Buna ziua, Doresc sa-mi deschid o intreprindere individuala, ca freelancer in IT (activitati legate de pagini web, portaluri, etc.), in trecut am mai fost ... (vezi toată discuția)