avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie copil

buna ziua ,
am o salariata care este angajata pe perioada determinata pana la data de 01.08.2011, de la data de 30 martie 2011 este in concediu de maternitate , la data de 10 iunie a nascut, problema este ca:
-depaseste cele 126 zile de concediu de sarcina daca le efectueaza pe toate cele 42 minime obligatorii
- si sare si peste perioada de contract determinat la data de 01.08.2011

ce se intampla cu indemnizatia ei daca nu i se mai prelungeste contractul, ce se intampla cu cele 42 zile obligattorii?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:14, 6 Iulie 2011
1. Daca nu i se prelungeste CIM pe perioada determinata acesta inceteaza de drept (art.56i din Codul muncii) indiferent de situatia in care se afla salariata.
2. Certificatele medicale pentru concediul de maternitate vor fi depuse la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care la va calcula si plati.
3. Cand depune primul certificat la CJAS sa depuna si o copie dupa decizia de incetare a CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Postnatal, 42 de zile obligatorii, cass BalazsAnnamaria BalazsAnnamaria Bună ziua! Sunt profesoară, aflu în luna a noua şi în câteva zile o voi naşte un băiat. Problema mea este că sunt angajată până la 31 august ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal iadionut iadionut Daca nu mi se mai prelungeste contractul de munca beneficiez de concediu de maternitate? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Incetare cim pe perioada determinata manutzu manutzu Buna ziua! As dori sa imi spuneti, va rog din suflet, daca contractul pe munca determinata ( expira in 03/09 al unui angajat poate fi prelungit, in ... (vezi toată discuția)