avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incetare CIM pe perioada determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incetare CIM pe perioada determinata

Buna ziua!
As dori sa imi spuneti, va rog din suflet, daca contractul pe munca determinata ( expira in 03/09 al unui angajat poate fi prelungit, in conditiile in care acesta se afla in concediu medical de 3 saptamani? I s-a spus ca va fi dat in somaj - poate fi dat in somaj? Ce se intampla cu concediu medical in curs?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:21, 1 Septembrie 2011
1. Daca angajatorul si salariatul sunt de acord CIM p[oate fi prelungit, prin act aditional, chiar daca salariatul este in concediu medical.
2. - Daca nu se prelungeste CIM atunci acesta inceteaza de drept (art.56i din Codul muncii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, indiferent de situatia in care se afla salariatul.
- In acest caz salariatul va depune certificatele medicale la CJAS care le va calcula si plati.
3. Cred ca v-am raspuns la aceasta intrebare si pe mesaj privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical - contract pe perioada determinata - rog raspuns urgent georgeu georgeu Buna ziua Persoana in cauza este angajata cu contract pe per. determinata. A fost anuntata ca nu i se va mai prelungi contractul de munca. A semnat nota de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil & cim perioada determinata Viviana_C Viviana_C Buna ziua! Am o intrebare: Persona X are contractul de munca pe perioada determinata pana la data de 13.12.2009. Incepand cu data de 01.05.2009 a prezentat ... (vezi toată discuția)
Concediu medical irina69 irina69 Buna ziua! Am o salariata angajata pe perioada determinate pana la data de 15.08.2015. care a intrat in concediu medical.in luna iunie are 3 certificate ... (vezi toată discuția)