Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am infiintat un punct de lucru in jud Olt, unde am mai mult de 5 salariati si am inregistrat la finantele locale pct. de lucru. Dupa aceea, am cerut Registru unic de control pt pctul respectiv si aici a inceput problema: nu vor sa-mi elibereze registru de acolo, pt ca este ilegal, si imi spun ca trebuie sa-l ridic de finantele unde este inregistrat sediul social. E corect asa?
Buna ziua :
ART. 6 Legea 252-2003
(1) Registrul unic de control se eliberează, contra cost, de direcţiile generale ale finanţelor publice din raza teritorială unde îşi are sediul social contribuabilul, pe baza certificatului de înregistrare, în cazul comercianţilor, şi pe baza certificatului de înregistrare fiscală, în cazul celorlalte categorii de contribuabili.
Multumesc pentru raspuns, am inteles si noi acest lucru pentru sediul social, dar pentru punctul de lucru, contabila ne-a spus ca trebuie scos de la finantele care au inregistrat punctulul de lucru.
La alte sedii din tara nu am intampinat aceasta problema, am primit registrul imediat acolo unde l-am si inregistrat.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.