avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Registru Unic de Control
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Registru Unic de Control

Buna ziua

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am infiintat un punct de lucru in jud Olt, unde am mai mult de 5 salariati si am inregistrat la finantele locale pct. de lucru. Dupa aceea, am cerut Registru unic de control pt pctul respectiv si aici a inceput problema: nu vor sa-mi elibereze registru de acolo, pt ca este ilegal, si imi spun ca trebuie sa-l ridic de finantele unde este inregistrat sediul social. E corect asa?

Va multumesc
Buna ziua :
ART. 6 Legea 252-2003
(1) Registrul unic de control se eliberează, contra cost, de direcţiile generale ale finanţelor publice din raza teritorială unde îşi are sediul social contribuabilul, pe baza certificatului de înregistrare, în cazul comercianţilor, şi pe baza certificatului de înregistrare fiscală, în cazul celorlalte categorii de contribuabili.
Multumesc pentru raspuns, am inteles si noi acest lucru pentru sediul social, dar pentru punctul de lucru, contabila ne-a spus ca trebuie scos de la finantele care au inregistrat punctulul de lucru.
La alte sedii din tara nu am intampinat aceasta problema, am primit registrul imediat acolo unde l-am si inregistrat.

Cumparati registrul unic de control de la DGFP din judetul unde aveti sediul. E mai simplu decat sa convingeti niste functionari obtuzi.
Buna seara,

Imi spuneti, va rog, daca pentru 3 puncte de lucru inregistrate, in aceeasi localitate trebuie 3 registre de control.

Multumesc
Pentru fecare punct de lucru trebuie RUC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul unic de control vs. schimbarea sediului social leuca_luminita leuca_luminita Buna seara! Ma poate lamuri cine daca sunt nevoita sa achizitionez un nou Registru Unic de Control in situatia in care imi schimb sediul social? Am mutat ... (vezi toată discuția)
Registru unic de control in gradinite beatrice3108 beatrice3108 Va rog sa-mi spuneti daca o gradinita de stat ,gradinita cu program prelungit,trebuie sa aiba in unitate registru unic de control si daca da,de unde se ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii ii revin titularului de pfa? hdm hdm - Dupa inregistrarea la Registrul Comertului a unui P.F.A., ce obligatii mai revin titularului? (vezi toată discuția)