avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Ce obligatii ii revin titularului de PFA?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Ce obligatii ii revin titularului de PFA?

- Dupa inregistrarea la Registrul Comertului a unui P.F.A., ce obligatii mai revin titularului?
Cel mai recent răspuns: stan camelia , utilizator 21:37, 31 Iulie 2013
Dupa ce v-ati inscris la ORC, veti depune D200, D220, D600 la finante. Va achizitionati Registru Jurnal de Incasari si Plati, Registru Unic de Control, Registru Inventar. In afara de RUC, celelalte doua registre trebuie numerotate si duse la finante pentru inregistrare.
Va faceti stampila si va stabiliti prin decizie interna un sistem de inseriere si numerotare a facturilor si a chitantelor. In functie de specificul activitatii pe care o veti desfasura, veti fi nevoit sa achizitionati casa de marcat fiscala (daca veti lucra cu persoane fizice). Casa de marcat fiscala nu este obligatorie, daca nu lucrati cu persoane fizice, ci doar cu persoane juridice (adica institutii si societati comerciale).
Registrul unic de control nu este obligatoriu pentru persoane fizice.Inregistrarea se face la administratia financiara unde este sediul si daca nu ma insel in termen de 15 zile(copie CUI/CIF, copie dovada spatiu). Se depun declaratia de venit estimat 220 si declaratia 600(pentru pensie).
Registrul Unic de Control este obligatoriu pentru persoane fizice. Sunt si eu PFA si stiu exact. RUC se achizitioneaza de la finante
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2013
PFA SANDU ADRIANA, Consultant managementul calitatii
Si eu sunt PFA apartin de Administratia Sectorului 1 unde mi s-a comunicat acest lucru in septembrie 2011, ca RUC nu este obligatoriu pentru persoane fizice.Obligatorii sunt Registrul inventar si Registrul de incasari si plati.
In octombrie 2012 am avut primul control de la finante (la care nu am luat nici un leu amenda). Primul lucru care mi s-a cerut a fost Registrul Unic de Control. La incheierea inspectiei fiscale, doamnele au notat in RUC si au semnat. In RUC se trec toate controalele avute de PFA.

Alte discuții în legătură

Contabilitatea pentru cazan tuica danutzadani danutzadani Vreau sa ma autorizez ca intreprindere individuala - distilarea, rafinarea si mixarea bauturilor alcoolice - cazan de tuica.As dori sa-mi spuneti ce documente ... (vezi toată discuția)
Ruc - pfa kosminus kosminus sa va explic in cateva cuvinte : Am depus cere de radiere pfa, la orc, si acum trebuie sa merg la finante , cu toata documentatia. Mi-au si trimis ... (vezi toată discuția)
Acte la pfa norma de venit alinamoraru2006 alinamoraru2006 sunt pfa la norma de venit neplatitor tva as dori sa intreb pe langa Registrul-jurnal de incasari si plati ce alte documente mai trebuie sa completez. (vezi toată discuția)