avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... RUC - pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

RUC - pfa

sa va explic in cateva cuvinte :

Am depus cere de radiere pfa, la orc, si acum trebuie sa merg la finante , cu toata documentatia.
Mi-au si trimis scrisoare acasa, sa duc toate actele si imi si mentioneaza.

"registru jurnal incasari si plati
registru de inventar
fisa de magazie a formularelor cu regim special
note de receptie
monetare
chitantiere
registru unic de control
orice alte doc. justificative privind evidenta veniturilor si chelt. "

Problema se pune in felul urmator, pentru ca eu Registru Unic de Control nu am avut si nu am nici in acest moment.
Am citit ceva :

Conform art. 6 alin 3 din Legea nr. 252 din 2003 privind Registrul Unic de Control: "Contribuabilii nou infiintati sunt obligati ca in termen de 30 de zile de la data inregistrarii sa achizitioneze Registrul Unic de Control".
Practic, la administratia financiara de care apartineti, trebuie sa depuneti o cerere privind eliberarea RUC, o copie dupa certificatul de inmatriculare si imputernicirea persoanei desemnate sa ridice RUC de la autoritatea fiscala.
Neachizitionarea in termenul prevazut al RUC reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5 la 10 milioane de lei pentru fiecare abatere.

Pfa a fost infiintat in aprilie. Eu in acest moment numai am actele firmei , ele au fost depuse la orc. Pe recom apare la stare firma : - radiata .

OK. HELP !!! Ce fac acum ? Mai pot procura RUC ? de unde ? este necesar ca sa il procur de la administratia financiara de unde fac eu parte sau pot si din alt oras? pot vb cu inspectorul fiscal care se ocupa de dosarul meu ? Amenda cat este ?!


Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 00:28, 10 Ianuarie 2009
Nu este RUC-il acela, mare (mai mult lat decit inalt) si subtire, pe care-l cumperi de la Directia Financiara.
Registrul unic de control pe care ti-l cer tie - ca PFA - este un registru format A4, cu acest titlu, pe care-l cumperi de la librarie/din locurile care vind tipizate, fara sa prezinti nici un document.
(Eu l-am cumparat acum 10 ani, este cartonat si are mai multe coloane: Nr. crt., Numele inspectorilor, Tema actiunii, data inceperii, data terminarii actiunii).
daca este asa , stii cumva de unde il pot procura ? (bucuresti)
am cautat azi pe la librarii , diverta, nu au si nici nu au avut asa ceva.
Art.1.- (1) Contribuabilii, persoane juridice, înregistrate
la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, autorizate potrivit legii, au
obligaţia să ţină registrul unic de control.
(2) Celelalte categorii de contribuabili pot ţine registrul unic
de control, în funcţie de opţiunea acestora.

Prin prezenta lege se instituie obligativitatea întocmirii şi ţinerii la zi a
registrului unic de control, de către fiecare contribuabil-persoană juridică.

din legea registrului unic de control

ok . Eu ca PF , nu sunt persoana juridica. Din continutul legii inteleg, ca doar pers juridice sunt obligate sa detina RUC, iar pt mine e optional . Ma insel ?

(PF , domeniu de activitate, intermedierea tranz imobiliare)
Nu vreau nici sa te induc in eroare ... Cind a aparut legea cu RUC de la Finante, l-am intrebat pe inspectorul financiar de care "apartin" si mi-a spus ca nu am nevoie de asa ceva. Am avut control de la Finante in ianuarie anul acesta si nu mi-au cerut RUC.
Cauta RUC pe la magazinele care vind tipizate ...
Eu anul acesta am cumparat catorva persoane si se pare ca la administratie interpreteaza legea in sensul ca trebuie registrul acela mare, format A3, de la ei. Asta pentru pfa-urile inregistrate la Registrul Comertului. Am avut un caz deliber-profesionist inregistrat la sectorul 3, acolo au zis ca trebuie RUC A4, pe care l-am cumparat de la o librarie din apropriere, l-am numerotat, legat..etc si l-am dus sa-l vizeze. De aici concluzia, daca esti contribuabil, inregistrat la Registrul Comertului trebuie RUC tip A3; daca esti traducator, avocat, medic, poti lua un registru A4. Dar deloc, nu cred ca merge...

Alte discuții în legătură

Ce obligatii ii revin titularului de pfa? hdm hdm - Dupa inregistrarea la Registrul Comertului a unui P.F.A., ce obligatii mai revin titularului? (vezi toată discuția)
Formalitati inregistrare fiscala i.i. tectonica tectonica dupa procedura de infiintare intreprindere individuala la Reg.Comertului care sunt urmatorii pasi pentru ,,inregistrarea I.I.la organul fiscal ... (vezi toată discuția)
Registru jurnal cumparat de la adm fin. aida1 aida1 Pana acum la registru jurnal am tiparit doar formularele date de SAGA. Ar trebui sa le transcriu si-n tipizatul pe care l-am cumparat de la Adm. fin. sau este ... (vezi toată discuția)