avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitatea pentru cazan tuica
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitatea pentru cazan tuica

Vreau sa ma autorizez ca intreprindere individuala - distilarea, rafinarea si mixarea bauturilor alcoolice - cazan de tuica.As dori sa-mi spuneti ce documente trebuie sa intocmesc pentru tinerea contabilitatii in partida simpla? In cazul in care voi lua si uium, cum voi evidentia in contabilitate? Imi va trebui casa de marcat? Va multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: danutzadani , utilizator 20:27, 6 Octombrie 2013
In cazul in care va organizati ca II, PFA, AF va trebui sa tineti contabilitatea in partida simpla; adica: nu este obligatoriu sa aveti contabil; va trebui sa va inscrieti la Oficiul pentru Registrul Comertului din judetul dvs., sa va faceti stampila, facturi, chitante, sa depundeti declaratiile D220, D200, D600 la finante, sa va achizitionati Registrul Jurnal de Incasari si Plati, Registrul Inventar, Registrul Unic de Control. Aveti nevoie de casa de marcat fiscala daca doriti sa lucrati cu persoane fizie (adica sa vindeti in piata, la targuri, etc.). Ce cumparati pe PFA, II, AF se va trece in Registrul Inventar. Registrul Jurnal de Incasari si Plati si Registrul Inventar se numeroteaza si se duc la finante pentru inregistrare. Registrul Unic de Control se cumpara direct de la finante, pe baza de cerere.
Ultima modificare: Duminică, 29 Septembrie 2013
PFA SANDU ADRIANA, Consultant managementul calitatii
Multumesc mult, pentru raspuns.Casa de marcat imi trebuie daca percep taxa la folosirea cazanului? Mentionez faptul ca nu voi vinde tuica, ci o voi folosi in scop personal.
Daca aceasta taxa o incasati de la persoane fizice (adica Ionescu, Popescu, Georgescu) aveti nevoie de casa de marcat fiscala (trebuie sa le dati bon fiscal).
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce obligatii ii revin titularului de pfa? hdm hdm - Dupa inregistrarea la Registrul Comertului a unui P.F.A., ce obligatii mai revin titularului? (vezi toată discuția)
Declarații ii TVar TVar Abia mi-am deschis II. Fără salariați , neplatitoare de Tva. Voi avea activitate doar vara. On-line. Ce declarații voi avea de depus ? Unde ? Ce ... (vezi toată discuția)
Etape ulterioare infiintare pfa andreea_flori andreea_flori Buna ziua , Tocmai am infiintat un PFA si as vrea sa stiu care ar fi urmatorii pasi ( declaratii, etc ) pentru a putea desfasura activitatea. Multumesc! (vezi toată discuția)