avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declarații II
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declarații II

Abia mi-am deschis II. Fără salariați , neplatitoare de Tva.
Voi avea activitate doar vara. On-line.
Ce declarații voi avea de depus ? Unde ?
Ce impozite voi avea de plătit ???
Ce ar trebui sa fac ca sa fiu în regula ( documente contabile )???
Aștept sfaturi .
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:05, 19 Aprilie 2017
La infiintarea I.I. ati depus la finante d220 cu venitul anticipat pentru anul 2017 si fata de care vor fi calculate platile anticipate in contul impozitului pe venit si contributiei la sanatate si d600 pentru contributia la pensie. Dupa aceste declaratii veti primi acasa decizii de plata cu valoarea si termenele de plata trimestriale din acest an.
Anul urmator veti depune tot acolo declaratia 200 cu venitul realizat in anul anterior incheiat si apoi se vor face regularizarile fata de platile facute in timpul anului si veti primi acasa decizie in care apar sumele de platit in plus sau de restituit si cu termenul de plata.
Va veti achizitiona si completa lunar registrul jurnal de incasari si plati. Prestarea de servicii pentru care sunteti autorizat o veti face pe baza de contract de prestari servicii semnat cu clientul. La incheierea activitatii semnati un raport de activitate semnat de client si pe baza lui intocmiti factura. Incasarea numai prin contul bancar al I.I. Datele din extrasul de cont lunar vor sta la baza completarii la rublica de incasari din registrul jurnal de incasari si plati.
Daca aveti incasari si in numerar, va va trebui casa de marcat si la persoane fizice veti putea da doar bonul fiscal.
Pentru partea de cheltuieli, nu treceti in registrul jurnal de incasari si plati decat valorile de la cheltuielile pentru care aveti factura, bon fiscal, chitanta sau extrasul de cont, daca plata o veti face prin contul bancar al I.I.
Platile pentru impozitul pe venit cat si pentru contributiile sociale de sanatate si pensie se fac pana pe 25 a ultimei luni din fiecare trimestru, la caseria de la finante. Aceste valori sunt calculate in raport cu venitul estimat de dumneavoastra a-l realiza in anul curent.
Intocmiti un dosar (biblioraft) pe fiecare an in care sa arhivati toate documentele contabile si tot ce are legatura cu activitatea I.I.
Conform legislatiei valabile acum, in afara de d220, d200 si d600 nu mai se depune alta declaratie pentru I.I.
Dar nu voi avea nici un angajat , iar eu sunt angajata la alta societate . De ce trebuie sa depun d600 ?
Voi avea clienți doar persoane fizice . Deci nu îmi trebuie cont bancar . Sunt obligata sa îl am ???
Voi da factura și chitanță la fiecare client ....îmi trebuie neapărat casa de marcat ???
Mulțumesc
Nu are legatura faptul ca mai aveti si in alta parte un contract de munca valabil. Veti plati separat cas pentru I.I.
Da, casa de marcat daca aveti incasari in numerar, si nu prin cont bancar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii pfa taximetrie Ana-Maria-27 Ana-Maria-27 1. Va rog sa-mi spuneti ce declaratii trebuie sa depuna un PFA cu activitate de taximetrie, neplatitor de TVA si angajat cu norma intreaga la o societate? Si ... (vezi toată discuția)
Detalii pfa PfaDiana PfaDiana Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati, pentru ca am descoperit ca nu stiu mai nimic. 1. Cum schimb sediul social la un pfa? Cum adaug un punct de lucru? ... (vezi toată discuția)
Contabilitate partida simpla valeria goja valeria goja II Goja Valeria am deschis o pravalie cu produse predominant alimentare ,nu am angajati i_mi conduc singura contabilitatea .Nu stiu cum sa inregistrez o ... (vezi toată discuția)