avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cand tatal nu va mai fi in viata cine va trebui sa ...
Discuție deschisă în Executare silită

cand tatal nu va mai fi in viata cine va trebui sa plateasca datoriile sale?

O situatie ,pentru care va rog sa aveti amabilitatea sa ma lamuriti..Persoana in cauza este tatal a 3 copii.In prezent divortat,si cu un venit insignifiant..dar cu datorii foarte mari catre ANAF pe care nu are cum sa le achite (acumulate de pe urma unei firme la care a fost administrator si care acum e suspendata).Bunuri mobile sau imobile nu detine.Intrebarea mea este; Atunci cand el nu va mai fi in viata,aceste datorii se vor transmite la copii? la sora ?..sau se sting si datoriile? Presupunem ca s-au indeplinit toti pasii,executare silita,bunuri firma,poprire salar..etc si totusi ramane o datorie foarte mare..multumesc
dati o declaratie la notar in termen de 6 luni de la deces, precum ca renuntati la mostenire si nu veti plati datoriile lui
Adica cei 3 copii trebuie sa dea declaratie fiecare in parte?..si sora? Adica daca toti membrii familiei refuza mostenirea..atunci s-a rezolvat problema?.. sa fie oare asa?..
in cazul asta, numai copiii sunt mostenitori, deci numai cei 3 copii dau declaratie si numai daca ziceti ca nu are nimic in afara de datorii.

Daca va referiti la "viitor", este greu sa va dam un raspuns concret.

La 01.10.2001 va intra in vigoare noul cod civil.Iar dispozitiile referitoare la "prescriptie" sunt ambigue, contradictorii si...lasa loc la interpretari, "sinistre" parca este un termen prea dur, sa zicem, deci, mai...controversate.

Daca luam in calcul termenul de 5 ani privind prescriptia datoriilor fiscale, daca nu exista intreruperi/suspendari ale acestui termen, posibil ca la un anumit moment, in timp, sa se prescrie dreptul creditorului la executarea silita ale acestor datorii.

Nu mai amintesc optiunea esalonarii/reesalonarii platii acestor datorii pentru ca, am inteles ca sunt foarte, foarte mari.

Discutia are multe necunoscute, cum ar fi de exemplu, moartea tatalui dvs. (dvs. stiti cand va fi?), sau...daca in patrimoniul acestuia, la data (ipotetica/prezumptiva) a decesului, vor exista numai datorii (pasiv) etc.

Va sfatuiesc sa reveniti.

Eu stiam ca mostenitorilor le raman si activele si pasivele.Insa daca dati peste un avocat si un executor care interpreteaza legea in favoarea lor, doar pentru a recupera debitul, aveti toate sansele sa platiti si daca renuntati la mostenire.
Dar poate primiti un raspuns profesionist de la avocatii de pe forum .

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire rusumaria1 rusumaria1 am urmatoarea speta sunt doi frati (A si B) si mama celor doi frati C A moare in anul 2000. El are un fiu (D). mama moare in 2011. La mostenire ... (vezi toată discuția)
Succesiune corana corana Buna ziua, Tatal meu a murit in urma cu un an. Fiind plecat din tara nu m-am ocupat de succesiune. In schimb mama si cei doi frati vitregi sustin ca este ... (vezi toată discuția)
Reguli privind succesiunea jean59 jean59 Daca o persoana a decedat si are 2 copii,iar la succesiune unul dintre ei nu se prezinta desi a primit in 2 (doua)randuri citatii pentru dezbaterea succesiunii ... (vezi toată discuția)