avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe si impozite pentru o p.f.a.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe si impozite pentru o p.f.a.

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati si sa-mi transmiteti ce taxe si impozite trebuie sa plateasca o p.f.a., care nu presteaza servicii supuse dreptului de autor si care are sau nu si contract individual de munca la un angajator.

Multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 08:54, 17 Iulie 2011
1. impozit pe venit 16%
2. sanatate 5,5%, se plateste pentru toate veniturile obtinute, atat ca PFA cat si din contractul ind. de munca
3. contributia la pensii, se calculeaza numai asupra venitului obtinut din contractul individual de munca. daca PFA nu este si angajat, atunci va plati contributia asupra venitului obtinut din activitati independente, doar daca obtine un venit brut anual de cel putin 8.088 lei, adica minim 222 lei (31,3% x 2022 x 35%)
daca nu obtine anual suma susmentionata, PFA se poate asigura in baza contractului de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contribuþia la fondul de pensii pentru traducãtorii pfa albalbalb albalbalb Bine v-am gasit! Inteleg din mesajele citite, ca, daca ma inregistrez ca societate individuala sau chiar ca PFA, ar trebui sa platim lunar 222 lei la stat ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit trecut in sistem real cris2279 cris2279 Buna ziua, Pana acum am avut PFA cu norma de venit, care a disparut de curand. Va rog sa imi spuneti pentru PFA in sistem real: 1. actele pe care trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala neplatitoare de tva alex1201 alex1201 Buna ziua, vreau sa pun un automat de cafea intr-o facultate. Ma gandesc sa ma fac intreprindere individuala neplatitoare de tva. Ce taxe voi datora statului? ... (vezi toată discuția)