avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut vanzator si cumparare imobil in acelasi timp
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut vanzator si cumparare imobil in acelasi timp

Vreau sa cumpar un imobil care are inscrisa in cartea funciara o sulta. Vreau sa fac credit cu ipoteca pe imobil. Cumva trebuie sa "imprumut" proprietarul cu o suma de bani sa-si achite sulta si sa ridice sarcina din CF, iar apoi sa cumpar, urmind cursul normal. Cum sa fac sa ma asigur ca imi vinde mie? Daca ii dau banii pentru sulta ca avans pentru imobil, se poate razgandi si nu-mi mai vinde mie si apoi umblu dupa el sa-mi recuperez banii... Ideal ar fi sa nu poata intra deloc in posesia banilor pentru sulta, sa-i depozitez eu intr-un cont, sa fac credit si in momentul cand semneaza contractul de vanzare cumparare sa plece banii din banca catre el si catre beneficiarul sultei. Cum sa fac??
Cel mai recent răspuns: Georgelius , utilizator 17:07, 6 Iulie 2011
Ceea ce spui tu, cu privire la plata avansului sub conditie, este un instrument bancar mai dificil si ar fi bine sa il discuti chiar cu o banca.

Dar, inainte de a te complica cu asta, gandeste-te la un antecontract de vanzare-cumparare (promisiune de vanzare-cumparare) prin care sa se prevada obligatia clara de a vinde. In caz contrar, tu te vei putea adresa instantei de judecata sa dea o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.
Cu o astfel de prevedere in antecontract, promitentul vanzator nu se mai poate razgandi.
Ba mai mult, in cazul in care vanzarea se va constata de catre instanta, prin hotararea mai sus mentionata, veti putea economisii si niste bani, cheltuielile fiind ceva mai mici decat cele prin notariat.

Astfel vei putea plati avansul, iar promitentul vanzator, la randul lui, sa acopere eventuala sulta.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
Georgelius, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire avans antecontract - vanzator suspectat de spalare de bani Alina1313 Alina1313 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament (in calitate de ... (vezi toată discuția)
Precontract mihaela.tasulea mihaela.tasulea Cum functioneaza promisiunea de vanzare din precontract? Daca eu ca cumparator nu vreau sa renunt la cumpararea imobilului, vanzatorul trebuie sa ma dea in ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi recuperez avansul ? ContSters59282 ContSters59282 ANTECONTRACT DE VANZARE CUMPARARE Intervenit intre subscrisii : I. \"XYZ\" domiciliat in ..... , si sotia \"XYZ\" cu acelasi ... (vezi toată discuția)