avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua,
As avea si eu o intrebare legata de codul muncii cu privire la demisie.
Cate zile trebuie sa se stea acuma in preaviz daca mi-am dat demisia si am doar functie de executie?15 zile sau 20 cum prevede noile modificari din codul muncii? Avand in vedere ca lucrez 14 ore pe zi....
Va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:37, 6 Iulie 2011
Maxim 20 de zile ,angajatorul poate scurta insa perioada de preaviz sau poate renunta la ea.
15 zile daca acesta es termenul de preaviz in CIM, 20 de zile daca nu este trecut un termen in CIM
Va multumesc
As mai avea o intrebare referitor la demisie. 20 de zile cu jumatate de norma sau 10 zile cu norma intreaga? trebuie executate 80 de ore?
20 de zile cu programul normal de lucru stipulat in CIM.

Alte discuții în legătură

Angajat cu 2 functii - ce preaviz trebuie sa dea? suciu_diana suciu_diana Buna ziua, daca un angajat are CIM de baza pe functie de executie - 15 zile la preaviz in caz de 79 (1) si act aditional pe functie de conducere - 30 de ... (vezi toată discuția)
Preaviz leuca_luminita leuca_luminita In contractul individual de munca incheiat in 2010 este prevazuta o perioada de preaviz in cazul demisiei de 15 zile calendaristice. In contractul colectiv la ... (vezi toată discuția)
Demisia madalinamadutza madalinamadutza buna seara! sunt angajata in functia de farmacist diriginte si vreau sa mi depun demisia din mai multe motive pe care patronii mei(ei nefiind de profesie) le ... (vezi toată discuția)