Poate ma poate ajuta cineva, sau mai bine zis "lumineaza" ce am de facut in urmatoarea situatie:
Sunt angajata cu contract de munca temporara de un agent de munca temporara si imi desfasor activitatea la o alta societate: utilizatorul.
La incheirea contractului de munca pe perioada determinata mi s-a propus un salariu pe care l-am si acceptat, prin semnarea acestui contract.
Acum foarte aproape de incheirea contractului respectiv, am citit din nou Codul muncii, respectiv capitolul referitor la : "Munca prin agent de munca temporara", si la art. 95 alin.2 scrie: "Salariul primit de salariatul temporar pentru fiecare misiune nu poate fi inferior celui pe care il primeste salariatul utilizatorului, care presteaza aceeasi munca sau una similara ce cea a salariatului temporar".
Mentionez ca la data incheierii contractului meu, utilizatorul avea si are si acum un angajat al sau, cu contract de munca pe perioada nedeterminata, cu aceeasi functie si care presteaza o munca similara cu cea prestata de mine, dar cu un salariu mult mai mare.
Am discutat cu conducerea utilizatorului despre aceasta situatie si ca am dreptul sa fiu platita la fel, si mi s-a raspuns ca nici o lege nu poate obliga angajatorul sa ofere un anumit salariu.
Urmeaza sa discut si cu agentul de munca temporara despre acest aspect, si cred ca daca nu voi obtine diferenta de salariu cuvenita pe cale amiabila, va trebui sa deschid o actiune in instanta. Nu stiu la ce instanta sa ma adresez, poate stie cineva.
Sau poate aveti vreo idee cum se poate rezolva si "alfel" acesta situtie si eu sa obtin diferenta de salariu la care am dreptul.
Va multumesc.
Trebuie sa iei legatura cu agentul de munca temporara si sa vezi ce se poate rezolva.
In ceea ce priveste salariul, acesta este negociabil iar art.95 din C.m. nu are sanctiune. [addsig]
Dle anonim,unul este salariu negociat cu agentul de munca temporara,ca angajator si altul este salariul pe care il primesti pe perioada unei misiuni de munca,care asa cum ati spus nu poate fi maimic decat salariul pe care il acorda utilizatorul unui salariat al sau care desfasoara aceeasi munca.In cazul de fata agentul de munca temporara avea obligatia sa rezolve aceasta problema atunci cand a incheiat contractul de punere a Dvs la dispozitia utilizatorului,deci trebuia sa se intereseze de cuantumul acestui salariu din unitatea utilizatorului si sa-l fi prevazut in contractul de punere la dispozitie.Intrucat aveti dreptate va sfatuiesc sa solicitati inscris agentului de munca temporara sa ia legatura cu utilizatorul,sa modifice contractul de punere la dispozitie si sa va acorde salariul prevazut de lege.In cazul in care nu veti reusi in acest mod si aveti dovezi ca salariul de la utilizator este intr-adevar mai mare,va recomand sa va adresati tribunalului muncii cu o actiune in pretentii indreptata impotriva agentului de munca temporara pentru a-l obliga la plata acelui salariu si cred ca nu gresiti daca ii chemati pe amandoi in instanta.Bafta.Crimar.
Multumesc pentru raspuns, D-le "Crimar",
Am intrebat si eu la camera de munca, dar tipa de acolo, a cam scaldat-o si nici macar nu a putut sa-mi raspunda daca art. 95 a abrogat sau din alte motive nu este aplicabil.
Referitor la dovezi, cred ca sunt foarte concludente statele de plata si contractul de munca al celuilalt angajat al utilizatorului. Se admit ca probe in instanta, nu?
Bineinateles ca nu le voi depune eu, ci utilizatorul la solicitarea agentului de munca temporara sau a instantei.
Agentul de munca temporara a incheiat acest contract cu mine, in mod special pentru acest utilizator, deci nu am lucrat la mai multi utilizatori, nici nu a fost vorba de asa ceva.
La fel m-am gandit si eu, atunci cand a fost incheiat contractul intre utilizator si agentul de munca temporara, acesta din urma avea obligatia sa discute cu utilizatorului si sa-l intrebe daca mai are sau nu angajati cu aceasi incadrare sau care presteaza o munca similara, si sa afle nivelul de salarizare al acestuia, pentru a putea stabili slariul meu pe perioada misiunii, conform art.95.
Inca o data va multumesc.