avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariat munca temporara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariat munca temporara

Buna seara,

am o nelamurire legata de munca temporara.

Este o prevedere din HG 1256/2011 care spune asa:
Art. 20. - In situatia in care agentul de munca temporara a incheiat cu salariatul temporar un contract individual de munca pe perioada nedeterminata, in perioadele dintre misiuni salariatul are acces la facilitatile existente la nivelul agentului de munca temporara in ceea ce priveste formarea profesionala si prevederile legale privind cresterea si ingrijirea copilului.


Deci, angajatul de munca temporara are CIM pe durata nedeterminata cu salariatul temporar, insa exista pauze intre misiuni (adica 6 luni sta la un utilizator, face pauza 3 luni, incepe sa lucreze la un alt utilizator pentru un alt an calendaristic, etc ).
Articoul spune clar ca agentul de munca temporara ii asigura in perioada de 3 luni acces la formare profesionala, insa cum se calculeaza salariul? Sau acesta este fix pe CIM, indiferent de utilizator si perioada misiuni??
Daca e asa, in cele 3 luni angajatul temporar e la dispozitia agentului de munca temporara si primeste salariul?

Daca gresesc, va rog sa ma corectati.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 19:27, 1 Noiembrie 2015
Art.92 C.mun.
...
(3) Salariul primit de salariatul temporar pentru fiecare misiune nu poate fi inferior celui pe care il primeste salariatul utilizatorului, care presteaza aceeasi munca sau una similara cu cea a salariatului temporar.
(4) In masura in care utilizatorul nu are angajat un astfel de salariat, salariul primit de salariatul temporar va fi stabilit luandu-se in considerare salariul unei persoane angajate cu contract individual de munca si care presteaza aceeasi munca sau una similara, astfel cum este stabilit prin contractul colectiv de munca aplicabil la nivelul utilizatorului.
Ce ma intereseaza este valoarea salariului cand salariatul temporar este intre misiuni, daca se incheie contract pe durata nedeterminata? Ramane aceeasi ca si la ultima misiune? Ca nu imi pot da seama.

De asemenea, nu imi pot da seama cum coexista intre agentul de munca temporara si salariat 2 contacte - unul pe durata nedeterminata si unul pentru misiune. Imi puteti da un exemplu?


Mi-ati mai ridicat o minge la fileu - in cazul in care utilizatorul este persoana fizica si deci nu are contract colectiv, cum se stabileste salariul pentru angajatul temporar?
Salariul poate ramane acelasi pentru fiecare misiune, inclusiv pe durata cat se afla la dispozitia angajatorului.

Salariul primit de salariatul temporar pentru fiecare misiune se stabileste prin negociere directa cu agentul de munca temporara si nu poate fi mai mic decat salariul minim brut pe tara garantat in plata.
Multumesc pentru clarificari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agent munca temporara - munca temporara in strainatate MihaiTN MihaiTN Buna ziua, Am o nelamurire, si sper sa ma ajutati. Anul trecut am deschis, in Constanta, o agentie de recrutare si plasare forta de munca. In ... (vezi toată discuția)
Salarizare ion59 ion59 Buna ziua! Lucrez in Franta si nu sunt multumit de ceea ce ni se spune. As dori sa stiu care este legea aplica de Anaf si Itm cu privire la salariul pe care ... (vezi toată discuția)
Drepturile salariatului temporar lorenzo29 lorenzo29 buna ziua.am nevoie de o informatie: eu lucrez ca salariat temporar,in codul muncii apare acest articol legat de salariatii temporari Art. 92. [egalitatea ... (vezi toată discuția)