avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cine ma ajuta si pe mine cu un sfat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cine ma ajuta si pe mine cu un sfat?

Poate ma poate ajuta cineva, sau mai bine zis "lumineaza" ce am de facut in urmatoarea situatie:
Sunt angajata cu contract de munca temporara de un agent de munca temporara si imi desfasor activitatea la o alta societate: utilizatorul.
La incheirea contractului de munca pe perioada determinata mi s-a propus un salariu pe care l-am si acceptat, prin semnarea acestui contract.
Acum foarte aproape de incheirea contractului respectiv, am citit din nou Codul muncii, respectiv capitolul referitor la : "Munca prin agent de munca temporara", si la art. 95 alin.2 scrie: "Salariul primit de salariatul temporar pentru fiecare misiune nu poate fi inferior celui pe care il primeste salariatul utilizatorului, care presteaza aceeasi munca sau una similara ce cea a salariatului temporar".
Mentionez ca la data incheierii contractului meu, utilizatorul avea si are si acum un angajat al sau, cu contract de munca pe perioada nedeterminata, cu aceeasi functie si care presteaza o munca similara cu cea prestata de mine, dar cu un salariu mult mai mare.
Am discutat cu conducerea utilizatorului despre aceasta situatie si ca am dreptul sa fiu platita la fel, si mi s-a raspuns ca nici o lege nu poate obliga angajatorul sa ofere un anumit salariu.
Urmeaza sa discut si cu agentul de munca temporara despre acest aspect, si cred ca daca nu voi obtine diferenta de salariu cuvenita pe cale amiabila, va trebui sa deschid o actiune in instanta. Nu stiu la ce instanta sa ma adresez, poate stie cineva.
Sau poate aveti vreo idee cum se poate rezolva si "alfel" acesta situtie si eu sa obtin diferenta de salariu la care am dreptul.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: florineacsu , utilizator 00:00, 27 August 2004
HGR 938/ 2004 - M.Of.589/01.07.2004 - privind conditiile de infiintare si functionare, precum si procedura de autorizare a agentului de munca temporara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine ma ajuta si pe mine cu un sfat? anonim anonim Poate ma poate ajuta cineva, sau mai bine zis "lumineaza" ce am de facut in urmatoarea situatie: Sunt angajata cu contract de munca temporara de un ... (vezi toată discuția)
Salariat munca temporara suciu_diana suciu_diana Buna seara, am o nelamurire legata de munca temporara. Este o prevedere din HG 1256/2011 care spune asa: [quot]Art. 20. - In situatia in care agentul ... (vezi toată discuția)
Ce caen sa aleg pentru firma si ce contract trebuie sa inchei cu angajatul ftagirta ftagirta Buna ziua, 1. De ce CAEN am nevoie pentru a infiinta o firma care va plasa personal in diverse institutii pentru a inlocui persoane angajate permanent, ... (vezi toată discuția)