avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facuta emisa in valuta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facuta emisa in valuta

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire:

Am primit de la o persoana juridica romana o factura ( reprezentand contravaloarea unui transport extern de persoane - zbor cu avionul dus-intors) intocmita in euro, emisa catre o alta persoana juridica romana. Plata acestei facturi a fost facuta dintr-un cont de euro.

Cum inregistrez aceasta factura in contabilitate? in euro, sau in lei la cursul BNR din data facturii?
Ce articol din legislatie trateaza acest aspect?

Multumesc!

Daca va permite programul informatic inregistrati si in lei si euro deoarece asa este corect.Trebuie reflectat in contabilitatate atat valoarea in lei cat si in euro.
Daca este necesar nu uitati de reevaluarea de la sfarsitul lunii-numai daca este cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare zbor- recuperare contravaloare bilet Oana_A Oana_A Va rog sa va exprimati opinia in urmatoarea speta: Am cumparat un bilet de avion dus intors ( plus asigurare) printr-o agentie de turism, urmand sa iau zborul ... (vezi toată discuția)
Evaluarea unei creante in lei. urfe urfe Care sunt inregistrarile aferente urmatoarei situatii: -in luna aprilie se emite catre un beneficiar din Franta, o factura in lei, ce reprezinta produse ... (vezi toată discuția)
Incasare in valuta luciapap luciapap Buna ziua, am facut o facura pt exterior care sa incasat in banca in euro, cum se inreg in conta? Factura se inreg la iesiri in valuta? se trece in lei sau in ... (vezi toată discuția)