avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... timpul si durata preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

timpul si durata preavizului

Buna ziua, as avea si eu o intrebare. sigur se poate lucra 4ore in timpul preavizului? si daca da, se modifica durata sau ramane tot 20de zile? eu sunt in preaviz de 20 de zile dar lucrez norma intreaga ca suntem doar 2 fete. se poate transforma in preaviz de 10 zile daca lucrez in fiecare zi cu norma intreaga? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:12, 6 Iulie 2011
Ati fost concediata sau v-ati dat demisia?
1. Daca in CCM aplicabil unitatii dvs. sau in regulamentul intern aveti o asemenea prevedere atunci veti lucra 4 ore pe zi in perioada de preaviz si veti fi platita 8 ore sau veti lucra 10 zile a 8 ore si 10 zile veti fi libera dar veti fi platita 8 ore in toate cele 20 de zile.
2. Daca nu aveti o asemenea prevedere trebuie sa lucrati cu program normal, de 8 ore pe zi, in toate cele 20 de zile.
Din pacate NU.
Ce spuneti dumneavoastra era valabil cu vechiul C.C.M.N.N. pe anii 2007-2010 care din pacate nu este in vigoare acum.
Deci, timpul de lucru conform legislatiei in vigoare, este de 8/zi, 40 ore/sptamana pe perioada preavizului.
mi-am dat demisia
apostu maria a scris:

mi-am dat demisia

In acest caz :
1. preavizul este cel mentionat in c.i.m. si numai daca ati semnat un act aditional de modificare a termenului de preaviz v eti efectua perioada de preaviz mentionata in actul aditional la c.i.m.

2. Timpul de munca pe perioada preavizului este cel mentionat in c.i.m. ... de exemplu, daca aveti c.i.m. cu 8 ore/zi atunci timpul de munca in perioada preavizului este de 8 ore/zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie OanaBalasoiu OanaBalasoiu Buna ziua, As avea si eu o intrebare legata de codul muncii cu privire la demisie. Cate zile trebuie sa se stea acuma in preaviz daca mi-am dat demisia si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.avem un salariat cu demisie si preaviz de 20 zile lucratoare.el ... Laszlo Ecaterina Laszlo Ecaterina Buna ziua.Avem un salariat cu demisie si preaviz de 20 zile lucratoare.El vea sa lucreaz 20 zile cate 4 ore sa-si caute un alt loc de munca.Cu cate ore il ... (vezi toată discuția)
Obligatii angajat in perioada de preaviz BOTTYCELLY BOTTYCELLY Buna ziua, As dori sa stiu daca - Conform Codului Muncii in vigoare - in perioada de preaviz de 20 zile lucratoare angajatul poate lucra 10 zile program ... (vezi toată discuția)