avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM cf Ordin 1616/2.06.2011 privind modificarea si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM cf Ordin 1616/2.06.2011 privind modificarea si completarea CIM

Buna ziua,
A aparut Ordinul 1616/2.06.2011 privind modificarea si completarea modelului-cadru al contractului individual de munca prevazut in anexa Ordinului ministrului muncii si solidaritatii sociale nr. 64/2003. In acesta apar modificarile privind forma CIM ( inclusiv cele privind criteriile de evaluare ).

As vrea as stiu aceaste modificari se aplica doar CIM noi? sau trebuie facute acte aditioanle si pentru cele vechi? in conditiile in care modificarile impuse nu se rezuma doar la introducerea unei noi litere "F1 Criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului".

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 6 Iulie 2011
Imi cer scuze, am omis sa dau cautare inainte de a posta intrebarea, am aflat ca nu se aplica retroactiv.

Inteleg ca noul contract se aplica doar la angajarile dupa intrarea in vigoare, si as vrea sa stiu cum se procedeaza in practica cand trebuie sa introducem criterii de evaluare la contractele vechi.
Multumesc!
Orice act normativ civil - lege , OUG , OG , HG sau Ordin - nu se aplica retroactiv ... Sustinerea ca Legea nr.40/2011 si Ordinul nr.1616/2011 s-ar aplica si vechilor c./i.m., incalca prevederile art.15 alin.2 din Constitutia Romaniei si ale art.1 C.civ.

Pentru vechile c.i.m. , criteriile de evaluare sunt cele prevazute in R.I. si care trebuie sa fie adus la cunostinta fiecarui salariat ...Orice modificare ce intervine in continutul regulamentului intern este supusa procedurilor de informare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari referitoare la criteriile de evaluare arudan arudan 1) pot sa nu mai pun criterii de evaluare, obiective de performanta iar in fis postului sa pun doar codul ocupatiei avand in vedere ca ma angajez pe mine ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de munca silvias silvias Am si eu o intrebare referitoare la Codul Muncii si anume odata cu modificarea acestuia s-au introdus criteriile de evaluare de performanta care conform ... (vezi toată discuția)
Modificari noul cod al muncii costel58 costel58 Angajatorul a trimis o informare conform careia solicita semnarea de acte aditionale la contractul de munca si noi fise de post cu ocazia ''aparitiei noului ... (vezi toată discuția)