avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune curte in coproprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune curte in coproprietate

Suntem 4 coproprietari ai unei curti aferentei unui imobil mic cu patru apartamente, fiecare avand cota parte 1/4 din suprafata. Schema suprafetei curtii din care scadem suprafata ocupata de cladire este oarecum neregulata.
Unul din cei patru coproprietari doresc iesirea din indiviziune. Fiecare din ceilalti trei , din motive personale nu dorim sa se faca acest lucru.
Intrebare: poate acel coproprietar sa obtina iesirea din indiviziune in natura apeland la instanta judecatoreasca? Cum se va face, avand in vedere forma neregulata a suprafetei? Cat dureaza?
Multzumesc anticipat tuturor ce vor intra in dialog...
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
starcopit, utilizator
Cel mai recent răspuns: starcopit , utilizator 19:09, 8 Iulie 2011
da.poate.asa am facut eu.si a scris de ceilalti ca nu doreau iesirea din indiviziune chiar si in hotarirea judecatoreasca.
Cat timp a durat toata povestea? Era vorba de un teren sau de o constructie? Daca era teren, acesta avea o forma regulata, usor de impartit?
teren.
prin justitie dureaza taaare mult.multi nervi,etc.plus apel,recurs.
poate sa fie si 5 ani.
pina incepe procesul minim 6 luni trec.
apoi pina la fiecare prezentare alte 2 luni.si sint multe prezentari.
si bani de taxa timbru,expert,avocat.
pregatiti-va pentru nervi tari.
Eu sunt unul din ceilalti trei care nu doreste iesirea din indiviziune! Banuiam eu ca dureaza mult, dar Dvs. confirmati.
Cand vine expertul si imparte eu mai pot avea o optiune? Mai sunt intrebat daca sunt de acord cu varianta de impartire a expertului? Sau pur si simplu TREBUIE SA ACCEPTAM NECONDITIONAT VARIANTA EXPERTULUI?
Va multumesc tare mult de dialog!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune- casa si teren cu 3 coproprietari starcopit starcopit Buna ziua, Va cer sfatul intr-o speta in care nu ma pricep. Iata despre ce ste vorba: Suntem 3 coproprietari care detinem un imobil si terenul aferent curti ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de iesirea din indiviziune adria_bd adria_bd Buna ziua, Am cateva intrebari legate de iesirea din indiviziune: 1. daca toate cele 3 persoane care fac iesirea din indiviziune se pun de acord privind ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune NeamtuAurel NeamtuAurel am o proprietate,iar trecerea la aceasta proprietate se face printr-o curte comuna in indiviziune lata de 3,75 m si lunga de 10 m,suntem 3 proprietari si avem ... (vezi toată discuția)