avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... transfer casa si pe numele sotiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

transfer casa si pe numele sotiei

daca am apartament luat inainte de casatorie si vreau sa devina si sotia titulara pe apartament ce trebuie sa fac si cat costa?
multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 August 2008
musuc, utilizator
Cel mai recent răspuns: musuc , utilizator 09:53, 3 August 2008
Vanzarea intre soti este interzisa. Nerespectarea interdicţiei cu privire la vânzarea între soţi duce la nulitatea relativă a contractului. Anularea poate fi cerută de oricare dintre soţi, de moştenitorii ocrotiţi sau de creditori, fără a fi obligaţi să dovedească fraudarea drepturilor.
Fiind o nulitate relativă ea poate fi confirmată după desfacerea căsătoriei de către părţi sau de către moştenitori, după moartea vânzătorului.
Soluţia ar fi să vindeţi(aparent) şi să (re)cumpăraţi imobilul, împreună cu soţia. Astfel, fiind dobândit in timpul căsătoriei, devine bun comun. Taxele sunt destul de piperate.

ContSters53919, utilizator
multumesc mult

problema e ca vrem sa facem unele investitii in casa si sotia doreste sa fie asigurata
suntem casatoriti de 7 ani si avem un copil de 4 ani si 6 luni
ce drepturi am eu in ceea ce priveste apartamentul si care sunt drepturile sotiei si ale copilului

care sunt mostenitorii legali?

multumesc
o seara buna
musuc, utilizator
In cazul in care, ipotetic, s-ar ajunge la un partaj, toate bunurile dobandite in timpul casatorieie se impart, iar cu privire la imbunatatiri sotia ar avea un drept de creanta.
In situatia in care dvs. decedati primul, mostenitorii legali sunt sotia si fiul.Sotul supravietuitor este chemat la mostenire in concurs cu clasa descendentilor(fiul) si are dreptul la 1/4 din mostenire, indiferent de nr.copiilor.Restul cotei se imparte la descendenti.
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune.(cota prezumata, de 1/2 fiecare).
Cat sunteti in viata, copilul nu are drept de proprietate asupra apartamentului, la fel si sotia.
Apartamentul a fost dobandit inainte de casatorie si este bun propriu.
Asa ca, nu trebuie sa va ganditi nici la partaj nici la...lumea de dincolo, ganditi pozitiv si treceti la treaba. Faceti investitiile pe care le doriti.:D
Va doresc credinta, sanatate si putere de munca!:)
Ultima modificare: Duminică, 3 August 2008
ContSters53919, utilizator
multumesc

multa sanatate si numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excluderea unuia dintre parinti de la o eventuala mostenire cfmartin cfmartin Buna ziua. Parintii mei sunt divortati de cand eram foarte mic, eu fiind crescut de mama, fara nici o contributie din partea tatalui (in afara obligatoriei ... (vezi toată discuția)
Succesiune - excludere sot supravietuitor de la partea sotiei decedate tiberiu_b tiberiu_b Buna seara, Caz concret: sot + sotie, 1 copil si un apartament dobandit de cei doi soti in timpul casatoriei sotia a decedat... jumatatea din ... (vezi toată discuția)
Buna! eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. ... Timea.Melinda Timea.Melinda Buna! Eu si cu partenerul meu urmeaza sa ne casatorim anul acesta. El vrea sa facem un contract prenuptial pentru ca are un apartament pe numele lui si in caz ... (vezi toată discuția)