Vanzarea intre soti este interzisa. Nerespectarea interdicţiei cu privire la vânzarea între soţi duce la nulitatea relativă a contractului. Anularea poate fi cerută de oricare dintre soţi, de moştenitorii ocrotiţi sau de creditori, fără a fi obligaţi să dovedească fraudarea drepturilor.
Fiind o nulitate relativă ea poate fi confirmată după desfacerea căsătoriei de către părţi sau de către moştenitori, după moartea vânzătorului.
Soluţia ar fi să vindeţi(aparent) şi să (re)cumpăraţi imobilul, împreună cu soţia. Astfel, fiind dobândit in timpul căsătoriei, devine bun comun. Taxele sunt destul de piperate.
problema e ca vrem sa facem unele investitii in casa si sotia doreste sa fie asigurata
suntem casatoriti de 7 ani si avem un copil de 4 ani si 6 luni
ce drepturi am eu in ceea ce priveste apartamentul si care sunt drepturile sotiei si ale copilului
In cazul in care, ipotetic, s-ar ajunge la un partaj, toate bunurile dobandite in timpul casatorieie se impart, iar cu privire la imbunatatiri sotia ar avea un drept de creanta.
In situatia in care dvs. decedati primul, mostenitorii legali sunt sotia si fiul.Sotul supravietuitor este chemat la mostenire in concurs cu clasa descendentilor(fiul) si are dreptul la 1/4 din mostenire, indiferent de nr.copiilor.Restul cotei se imparte la descendenti.
Bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune.(cota prezumata, de 1/2 fiecare).
Cat sunteti in viata, copilul nu are drept de proprietate asupra apartamentului, la fel si sotia.
Apartamentul a fost dobandit inainte de casatorie si este bun propriu.
Asa ca, nu trebuie sa va ganditi nici la partaj nici la...lumea de dincolo, ganditi pozitiv si treceti la treaba. Faceti investitiile pe care le doriti.:D
Va doresc credinta, sanatate si putere de munca!:)