avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare certificat de mostenitor

Vreau sa dau in judecata pentru a i-se anula certificatu de mostenitor,deoarece nu a precizat de toti mostenitori ,la succesiune.Ce pot face pana la hotararea instantei pentru a se stopa vanzarea acestei mosteniri?
Dupa anularea certificatului de mostenitor,cum pot sa intru in drepturile mele de mostenitor de 1/2 din averea totala cu acte in regula?
Trebuie sa mai dau inca o data succesiunea care a fost data de unul dintre mostenitori?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:53, 6 Iulie 2011
cand a fost emis certificatul de mostenitor? in ce data?
athe a scris:

cand a fost emis certificatul de mostenitor? in ce data?

Doi ani jumate.
Anularea se face de catre instanta. Avand in vedere ca certificatul de mostenitor va cuprinde inca un mostenitor daca instant va decide acest lucru iar impartirea mostenirii se va face in consecinta, bunurile chiar daca au fost instrainate de ceilalti mostenitori, ei vor avea obligatia ca la partajul succesoral sa le readuca la masa succesorala prin echivalent, astfel incat fiecare mostenitor sa primeasca partea ce se cuvine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesorala ContSters292683 ContSters292683 Buna ziua! 1. Masa succesorala se poate stabili pana in ziua dezbaterii succesiunii? 2. Ce inseamna mai exact \\\\"dezbaterea succesiunii\\\\"? Unui ... (vezi toată discuția)
Scoatere din masa succesorala marfan marfan buna ziua, pot scoate din masa succesorala a unei rude - al carei mostenitor sunt - un teren pentru care am act doveditor ca mi se cuvine in totalitate si ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire G3orgyq G3orgyq Buna ziua. Sunt nou pe acest forum, insa il urmaresc de ceva vreme, si ma intereseaza in particular , un subiect despre dezbaterea mostenirii. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)