avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ATACARE CERTIFICAT MOSTENITOR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ATACARE CERTIFICAT MOSTENITOR

Buna seara!Va rog respectuos sa ma ajutati in urmatoarea problema: bunicul meu a decedat acum 10 ani, ramanad bunica impreuna cu cei 4 copii ai sai.Acum s-a dorit sa se faca dezbaterea succesorala cu care mama mea nu a fost de acord, mentionand ca nu este interesata afland apoi motivul real al doleantei bunicii si a unei matuse -----matusa respectiva dorea defapt sa intre in posesia legala a partii cuvenite ca apoi sa i-o ''vanda'' unuia dintre copiii ei.La insistentele bunicii mele mama mea a fost de acord sa se faca dezbatrea in urma uneei dicutii prin care bunica mea ii ceda o parte din dreptul ei.I s-a aratat initial un hartie in care mama mea urma sa primeasca partea ei si ce ii mai ceda bunica, insa cand s-au semnata actele finale ele nu mai aratau ca cele initiale----a fost pacalita.Mentionez ca mama mea a fost internata intr-un spital de neuropsihiatrie, aflandu-se si acum sub tratament .Consider ca la momentul respectiv s-a profitat de acest lucru si a fost dusa in eroare.Ce s-ar mai putea face acum?Se poate ataca in instanta acest act?De asemenea mentionez ca matusa mea i-a vandut partea ei fiului sau, o parte mult mai mare dect i-ar fi revenit ei legal.Matusa a vrut sa se faca impartirea, ca apoi sa-i cedeze partea ei impreuna cu o parte de-a buicii fiului ei prin contract de vanzare-cumparare.As mai vrea sa aflu cum era de drept impartirea dupa moarte bunicului, ce mostenea fiecare? VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: DARIUS_C , utilizator 23:27, 6 Iulie 2011
Cat a luat mama dvs. Ce parte?

Daca succesiunea si partajul succesoral a fost facut in instanta puteti merge la grefa instantei si puteti cere un exemplar dupa hotarare.

Later edit: Imobilele lasate mostenire erau bunuri comune? Adica au fost cumparate in timpul casatoriei?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
ContSters98245, utilizator
Va multumesc ptr raspunsul acordat---am inteles ce ii revine fiecaruia, bunurile au fost dobandite in timpul casatoriei.Am inteles obtine un exemplar dupa hotarare de la grefa instantei, dar ea vrea actul partii ei dk se poate asa ceva, peractic hartaia in care sa scrie ca ea este propietara celor 9,37 procente.Partea mostenita de implica si o parte din locul din curte?Casa are 4 camere si in total 400 m cu tot cu curte.Va multumesc
Acei 9.37% sunt inscrisi in Certicatul de mostenitor. In acest moment, intelegând ca nu ati facut iesirea din indiviziune si partajul nimeni nu are un teren anume sau o camera anume din casa.

Puteti solicita iesirea din indiviziune. Avand in vedere ca mama are 62,5% din casa si teren va primii casa si terenul si va fi obligata la plata unei sulte catre copii.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
ContSters98245, utilizator
Mamei mele i-a revenit o camera din cele 4 insa de terenul din curte nu i-a mai zis nimic--banuiesc ca cele 9,37 procente includeau si ceva din teren nu?
Mai mentionez faptul ca mama mea a fost internat intr-un spital de neuropsihiatrie si inca era sub tratament cand a semnat----nu a stiut ce a semnat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împărțire bunuri MirelaIonela MirelaIonela Bunicul meu pe al cărui nume este actul de proprietate este decedat, la fel si sotia, el avea 2 copii : tatăl meu (decedat) si inca o fata. Si eu mai am o ... (vezi toată discuția)
Succesiune unchi fara copii. de ce nu i-a revenit unchiului nimic din cota parte la care au renuntat cele 2 surori ale matusi? Epuree Epuree Succesiune unchi fara copii. Nu am inteles clar ce a spus unchiul, dar cam presupun ca asa a fost: matusa mea a murit si nu au lasat testament sau alt act, ... (vezi toată discuția)
Matusa mea a facut dupa moartea unchiului succesiunea la notar ... AlexandraAF AlexandraAF Matusa mea a facut dupa moartea unchiului succesiunea la notar si a impartit partea ei de mostenire ( ce i s-a cuvenit dupa moasrtea unchiului, plus partea ei) ... (vezi toată discuția)