avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu tranzactie de bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu tranzactie de bunuri

Buna ziua,
Sunt in urmatoarea situatie:
1. sotul meu doreste sa divorteze, mi-a propus divort pe cale amiabila, prin introducerea actiunii impreuna. Eu nu sunt de acord cu divortul si as dori sa introduca el divort iar la primul termen sa ne prezentam amandoi si sa declaram ca suntem de acord. Nu vreau sa planeze aceasta culpa ca am vrut divort...desi ar fi trebuirt ca eu sa introduc actiunea dupa ce a facut!
Ce ma sfatuiti? Este vreun avantaj , dezavantaj...in afara de cel de constiinta...ca nu-mi doresc asta....dar nu vreau scandal?
2.stiu ca exista divort cu tranzactie, adica nu sunt de acord sa divortam si ulterior sa se partajeze bunurile prin intelegere......ne-am inteles ce si cum revine fiecaruia: el doreste un apartament cu credit, masina si motocicleta iar eu sa raman cu toate bunurile pe care le-am dobandit in comun in timpul casatoriei din domiciliul comun din mediul rural. Se poate realiza acesta tranzactie o data cu divortul si la finalizarea divortului sa fie incheiata si tranzactia prin hotarare definitiva si irevocabila? sau trebuie sa divortam si dupa aceea se realizeaza aceasta tranzactie? referitor la taxe ...trebuie platita o taxa de timbru si in cazul tranzactiei bunurilor? putem fi scutiti de aceasta taxa daca aducem dovezi ca datoriile sunt full si nu avem venituri suficiente?
3. poate fi facuta in tranzactie precizarea ca la un moment dat apartamentul pe care-l voi ceda sotului chiar daca este cu credit imobiliar va reveni fiului nostru care este acum major, are 19 ani jumatate?
4. fiul nostru pleaca la studii in Danemarca, cum pot sa-l determin pe sotul meu sa-l intretina si el financiar pe durata studiilor? pentru ca de moralitate nu poate fi vorba si spune ca e greu si nu are bani suficienti, are rate multe, trebuie sa-si traiasca viata... etc
Avocatul lui sustine ca tranzactia se poate face numai dupa incheierea divortului, ca bunurile trebuie evaluate si se plateste o taxa de 3%. De asemenea, sustine ca este moral ca tatal sa-si intretina fiul..... insa e avocatul angajat de el.....
Ce ma sfatuiti? care este cea mai buna solutie pentru mine si fiul meu....mai ales ca sotul nu a fost fidel, a parasit domiciliul conjugal, si-a luat masina, motocicleta, certificatul de casatorie...deci este foarte moral!!!
Cel mai recent răspuns: dr8 , utilizator 09:32, 8 Iulie 2011
Exista instante care accepta finalizarea ambelor actiuni odata, iar altele nu...
Pana sotul nu semneaza tranzactia este egal cu zero. Se poate razgandi si discutiile nu au nicio valoare.
Multumesc mult, domnule avocat!
De aceea vreau sa se finalizeze divortul si tranzactia ..pt ca sotul se mai razgandeste intre timp si mai ales daca viata nu o sa fie prea roza asa cum isi imagineaza acum...o sa fie destul de greu.
Deci divort amiabil plus cerere de tranzactionare a bunurilor prin intelegere si probabil ca se va rezolva repede.
Cum ramane cu taxa de 3% se plateste, nu se plateste, se restituie, in ce caz....daca nu ai banii ramai incurcat pe viata?
Inca o data mii de multumiri!!!! Avocatul lui asteapta un raspuns de la mine si eu nu sunt inca lamurita cum e mai bine pt mine si fiul meu!
Puteti incerca si prin mediator.Ati putea rezolva problema cu taxa de timbru.

Cat priveste finalizarea divortului si a partajului la aceasta data nu am avut niciodata probleme dar asa cum va spuneam depinde de la instanta la instanta.
In mod normal daca finalizati divortul prin acord aveti sanse sporite sa terminati si partajul odata cu divortul.
Aveti insa grija sa nu va pacaliti cu tranzactia.
Ce insemna sa nu va pacaliti cu tranzactia? Va referiti la cat de justa e impartirea?
Maine ne intalnim cu totii sa discutam: eu, sotul, fiul nostru si avocatul angajat de el.
O sa vad care sunt propunerile lor!
Doresc sa tranzactionam bunurile mari: apartamentul cu credit imobiliar, masina, motocicleta, extinderea locuintei si un teren, acestea sunt bunurile mai valoroase pe care le-am realizat impreuna... Cum ramane cu bunurile mobile si imobile(garaje, tractor, betoniera) s.a de genul, daca ele nu sunt tranzactionate ( specificate concret)poate la un moment dat sa le revendice, sa le sustraga sau ceva de genul acesta pe motiv ca ii apartin si lui?

Daca pana in toamna cand se da termen, vinde din bunurile care urmeaza a fi tranzactionate sau nu........ cum sa procedez?

Daca nu am bani pentru tranzactie, care sunt conditiile ca sa fi scutit de acesta taxa? sau ea sa fie considerabil micsorata? Cine calculeaza taxa de tranzactie?

Cum sa abordez problema fiului meu care vreau sa fie protejat si ajutat inca!
Ar fi bine sa nu ma intalnesc fara avocat cu ei? Ce parere aveti?

Domnule avocat, sper sa nu considerati un abuz din partea mea avalansa de intrebari, va multumesc mult pentru amabilitatea dumneavoastra de a-mi raspunde.
Inca o data mii de multumiri!
Ar trebui sa ascultati in primul rand sfatul referitor la angajarea unui avocat. Costul angajarii unui avocat e mai mic decat ceea ce veti pierde in caz contrar. Avocatul sotului dumneavoastra e cel care ii apara lui interesele, nu dumneavoastra. Asadar, acel avocat se va folosi de orice scapare a dumneavoastra, fara ca actiunile lui sa incalce legea in vreun fel. Interesul clientului sau e pe primul plan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am ajuns la o intelegere cu divortul si partajul. s-a semnat ... ContaDenis ContaDenis Am ajuns la o intelegere cu divortul si partajul. S-a semnat o tranzactie, si nu inteleg de ce avocata fostului sot a insitat sa mergem cu partajarea bunurilor ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters146176 ContSters146176 odata cu divortul se poate inainta si actiune pentru impartirea bunurilor totul prin intelegerea partilor?va multumesc! (vezi toată discuția)
Divort IRINA38 IRINA38 Buna ziua, sant casatorita de 17 ani , detinem un apartament, o masina , un credit prima casa prin care am achizitionat o garsoniera, un credit nevoi ... (vezi toată discuția)