avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PLANGERE PENALA IMPOTRIVA ANGAJATORULUI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PLANGERE PENALA IMPOTRIVA ANGAJATORULUI

cum ar trebui sa sune o plangere penala impotriva angajatorului care nu a respectat o hotarare judecatoreasca ? situatia este cam asa: eu am adresat in data de 23.06.2011 angajatorului o cerere pt plata unor drepturi banesti obtinute printr-o hot. executorie dar nu si irevocabila: stiam ca va deveni irevocabila de pe portalul tribunalului. Azi merg sa fac cerere pt eliberarea celei definitive si irevocabile pt ca am vazut ca s-a intors dosarul de la curtea de apel. In baza carui articol din ce lege as putea sa fac plangerea aceasta? Intentionez sa merg si la executor, dar vreau sa fac si plangere penala...Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 7 Iulie 2011
In baza art. 277 din Codul muncii. Succes
Plangerea penala este reglementata de art. 222, C. proc. pen.. Aceasta se depune la Parchet sau la Politie, iar in drept, fapta constituie infractiunea prevazuta si pedepsita de art.261 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neexecutare hotarare judecatoreasca ContSters143145 ContSters143145 S-a castigat in instanta plata drepturilor salariale ce decurg din anularea unei decizii de concediere. Daca angajatorul nu plateste, se mai pune problema ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza reangajarea! florinsadova florinsadova Am postat in acest forum situatia in care ma aflu dar cred ca trebuie sa fac din nou introducerea.Am castigat litigiul de munca ,respectiv fondul cat si ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc cristina/BZ cristina/BZ Am o hotarere judecatoreasca executorie de drept, definitiva si irevocabila in cadrul unui litigiu de munca care obliga firma cu care am fost in litigiu sa-mi ... (vezi toată discuția)