avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare post

Buna ziua,

Poate sa-mi spuna cineva unde gasesc motivele legale pentru care se pot desfiinta posturile de munca si care este procedura corecta pentru desfiintarea postului?
Poate fi aceasta desfiintare atacata in instanta?

Motivele reale ale concedierii nu se comunica si se considera ca desfiintarea postului este singura solutie. Este legal?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 20 Iulie 2011
Cel mai invocat motiv , in prezent, este criza financara ... care ar impune restructurarea activitatii unui angajator prin desfiintarea unor posturi, reducerea cheltuielilor etc.
poate fi criza financiara si la ei desi au profit pe ultimii 4 ani cel putin?
iar in cazul desfiintarii postului, ce este desfiintat - functia din COR sau denumirea din fisa postului?

multumesc
Ca sa dovediti ca au avut profit pe ultimii patru ani , ar trebui sa solicitati instantei sa se depuna copii de pe situatiile financiare depuse la sfarsitul exercitiului financiar ... din acestea reiese daca au avut sau nu profit.

Desfiintarea postului se face prin eliminarea acestuia din organigrama societatii sau din statul de funcţii al acesteia.
am primit doua hartii: o instiintare de desfiintare a postului care apare pe fisa postului si nu pe CIM, si decizia de concediere. intre denumirea din fisa postului si denumirea din CIM care prevaleaza, va rog frumos? exista diferente intre post de lucru, functia din CIM, loc de munca?
pe adresa de instiintare apare precizat preaviz de 20 de zile conform art.79 alin.4 din codul muncii.
pe decizia de concediere apare precizat preaviz de 20 de zile conform art.65 (1) din codul muncii.
decizia si instiintarea sunt datate cu peste o saptamana dupa ce mi-au interzis sa mai intru la lucru si mi-au zis ca lucrez de acasa. este legal? poate face firma acest lucru fara sa aiba act aditional la CIM?
in decizia de concediere nu se precizeaza unde poate fi atacata, doar termenul de 30 de zile.
motivel concedierii sunt vag exprimate: "restructurarea pentru eficientizarea activitatii dupa prima jumatate a anului 2011 si impartirea activitatilor pe centre de cost".
pot fi acestea vicii de procedura? poate fi contestata cu sorti de castig o astfel de decizie?
are sens impotrivirea in acest conflict?
Decizia de concediere poate fi contestata atat pentru nerespectarea conditiilor de forma , cat si pentru nerespectarea conditiilor de fond.

In cazul concedierii preavizul este prevazut de art.75 alin.1 C.mun. si nu art.65 C.mun.

Atrage nulitatea deciziei de concediere absenţa mentionarii instantei de judecata la care se ataca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post mariamt mariamt Am fost instiintata de restructurarea postului meu in cadrul companiei printr-o decizie interna; s-au mentionat conditiile economice si reorganizarea companiei ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - contract de munca, demisie, salariu si altele Gabriella& Gabriella& Buna ziua, am nevoie de sfaturile si indrumarile dumneavoastra in urmatoarea problema: Am primit de la Angajator o Notificare : care suna in felul urmator ... (vezi toată discuția)
Restructurarea postului - va rog sa-mi dati un sfat! richard haideu richard haideu Buna seara! Vreau sa va multumesc mult pentru sfaturi! Astazi am primi notificarea de preaviz privind desfiintarea postului meu de economist/marketing ... (vezi toată discuția)