avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... VATAMARE DIN CULPA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

VATAMARE DIN CULPA

Domnule avocat doresc sa va cer un sfat un urmatoarea situatie .
Am fost agresata - batuta - in timpul serviciului de catre sefa mea - ing .. sef de instalatie pe teritoriul fabricii .
Am scos certificat medico-legal .
Seful de sectie nu a luat masuri de a pune in discutie atitudinea sefei de instalatie . - comisie de disciplina .
Nu am reclamat-o imediat la politie
Am lasat sa treaca acest incident in speranta ca va avea bun simt si se va stinge acest conflict .
Am fost data afara apoi dupa o luna cu o decizie ce imi taia din punct de vedere financiar orice posibilitate de a face plingere spre Tribunal
Este cunoscut ca pentru vatamare prin culpa de iau 4-6 ani de inchisoare .
Este tinara nu are decit 27 de ani si nu am vrut sa-i fac rau eu am cam dublu fata de ea .
Dupa ce am fost obligata sa raspund la decizia abuziva de a fi concediata pe motiv de indisciplina , am facut plingere la politie .
Acesteia i s-a facut dosar . M-a rugat de nenumarate ori politistul ,, sa renunt la plingere si sa ma impac cu ea " .
Nici macar nu m-am certat cu ea ( nu ea este autorul moral al acestei situatii , ci sefa ei adica seful de sectie )
Am retras plingerea cind mi s-a pus in vedere sa parasesc camera de la camin unde locuiam si fortata astfel sa parasesc orasul .
Pot acum sa reiau acest caz ? Adica sa redeschid dosarul de la politie ? Actiunea de vatamare s-a produs in 21 iunie 2010 . In septembrie a avut plingerea depusa la politie . In noiembrie am primit ordin de evacuare si atunci am retras plingerea de la politie .
POT SA REDESCHID DOSARUL DE POLITIE ? SI DACA SE POATE PINA CIND ESTE DEAD LINE ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: octavia922009 , utilizator 13:45, 22 Iulie 2011
Stimata Doamna,
Potrivit art. 158, pnct.2 din Codul Penal, retragerea plangerii prealabile inlatura raspunderea penala a persoanei cu privire la care plangerea a fost retrasa.
Deci, "dosarul de la politie" nu-l mai puteti redeschide odata ce raspundera penala nu mai exista.

Puteati, in termen de 30 de zile de la decizia de concediere, daca o considerati nelegala, sa cereti in instanta anularea ei, dar cred ca este tardiv...
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
ContSters197377, utilizator
Retragerea plangerii prealabile este , conform legii, totala si neconditionata, astfel incat faptuitorul nu va mai putea fi urmarit pentru fapta care facea obiectul plangerii retrase iar retragerea plangerii implica si renuntarea la pretentiile de natura civila.
Din pacate nu puteti cere redeschiderea dosarului.
Multumesc pentru raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare plangere pey pey se poate renunta la plangere penala pt agresiune fizica si amenintare cu moarte in instanta la judecatorie (vezi toată discuția)
Retragere plangere beatrice9 beatrice9 sotului meu i s-a dat condamnarea de 5 luni cu executare ptr. ultraj la bunurile moravuri din care a facut 4,acum cei care au depus plangerea impotriva lor ... (vezi toată discuția)
Declaratie politie!!! a da sau a nu da ridder1 ridder1 Am comandat un produs de la cineva care vindea mai multe pe un forum si am primit acasa un produs de care nu am fost multumit. Vazind ca vinzatorul e mai greu ... (vezi toată discuția)