avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... construire gard nou intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

construire gard nou intre vecini

Buna ziua!
Intre mine si vecinul meu exista un gard facut de mine,din plasa de sarma si tevi de fier, fara fundatie de beton.Cheltuiala pt ridicarea lui mi-a apartinut integral.
Vecinul vrea sa ridice gard nou,din zidarie.
intrebarile mele sunt :
-poate ridica acest gard si pe proprietatea mea ,adica jumatate din grosime la mine si jumatate la el?
-ma poate obliga la plata a jumatate din cheltuiala, avand in vedere ca eu nu am dorinta de a schimba gardul existent , si nici nu am participat la decizia privind materialele din care va fi facut viitorul gard,respectiv costurile aferente.
-ma poate obliga sa imi desfiintez gardul cel vechi?
Cel mai recent răspuns: ContSters197377 , utilizator 11:22, 7 Iulie 2011
Orice despartitura comuna dintre doua fonduri este considerata a fi proprietate comuna. Drept urmare, coproprietarii sunt tinuti sa suporte cheltuielile ocazionate pentru intretinere si reparare.
Daca vecinul intelege sa construiasca gardul pe cheltuiala proprie, nu vad problema.
La prima intrebare, raspunsul este categoric da. Daca va opuneti, acesta va putea obtine dreptul pe cale judecatoreasca si chiar sa va oblige la participarea la cheltuielile ocazionate, in limite normale. Sfatul meu este sa va intelegeti pe cale amiabila, iar daca acesta intelege sa construiasca gardul pe cheltuiala sa, marsati. Puteti sa ajungeti si in instanta si acolo sa se stabileasca costurile si cum se impart.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recent, vecinul vecinul vrea sa isi construiasca gardul care ne separa... Mariusmc2023 Mariusmc2023 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu o informatie.Recent,vecinul vrea sa isi construiasca gardul care ne separa,gard care este al lui si este din plasa. Acum vrea ... (vezi toată discuția)
Gard comun PAUER PAUER EU SI VECINUL AVEM UN GARD COMUN,CARE DIN CAUZA UNOR NEINTELEGERI,TREBUIE INCHIS PT. A-MI PROTEJA INTIMITATEA SI PT. A NU DA PRILEJUL UNOR NOI DISPUTE. GARDUL ... (vezi toată discuția)
Nelamurire gard intre proprietati MITULINA MITULINA Mi s-a spus de la primarie ca pot inalta un gard (din plase sarma sustinute de tevi) existent intre proprietati, numai cu autorizatie. Ca sa fac autorizatie ... (vezi toată discuția)