avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate

Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva cu inregistrarea contabila in urmatorul caz?:
Am o factura de reparatie masina, emisa pe firma, dar masina nu este cumparata pe firma. Factura este achitata din contul bancar al firmei in cauza.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 15:37, 29 Iulie 2011
Cu placere.
carmen carolina a scris:

Ma poate ajuta cineva cu inregistrarea contabila in urmatorul caz?:
Am o factura de reparatie masina, emisa pe firma, dar masina nu este cumparata pe firma.

poate inregistra, dar la un control, posibil (daca se observa ca masina nu apartine societatii, nu este in folosinta cu un contract), sa se scoata cheltuiala si tva-u'.
Exista o masina achizitionata pe firma, a administratorului, iar angajati nu sunt. Din cate stiu nu pot sa mai achizitionez sau sa fac contract de comodat pe o a 2-a masina, in acest caz.
@gigelin...mi-a ramas topicul necitit...si eu ce inregistrari am recomandat? Cheltuieli nedeductibile 658.1 si TVA nedeductibil...:)

Stimata doamna, daca ati inregistrat asa cum am scris, nu au de ce se lega cei care vor veni in control.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli aferent dosar dauna sacko sacko Sa- produs un accident rutier. C/v reparațiilor aferent autovehicului implicat, ce se află în dotarea firmei transportatoare, este efectuat de o firma ... (vezi toată discuția)
Probleme grave la o sc denisa2011 denisa2011 Buna ziua, Am luat contabilitatea unei sc acum in februarie, problema este ca angajatorul imi aduce absolut toate facturile personale ... (vezi toată discuția)
Inregistare factura reparatie pe casco ade31 ade31 Buna ziua, Firma noastra a efectuat o reparatie la o masina pe asigurare casco. Dupa aprox.2 luni primesc prin posta o factura emisa de firma de reparatii ... (vezi toată discuția)