avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala rovinieta

Buna ziua,

Am primit acum o saptamana o amenda de rovinieta din data de 30.11.2010 pe care am platit-o( 250 lei+ 25euro). Astazi mi-au mai venit inca doua pentru zilele de 11.12 si 13.12.2010 si probabil or sa mai vina vreo doua pentru ca abia in februarie mi-am cumparat rovinieta. Intrebarea mea este trebuie platita de fiecare data si despagubirea(28euro), care practic este valoarea rovinietei pe un an? In procesul verbal se specifica ca dovada contraventiei se gaseste la sediul CNADNR timp de 6 luni de la data constatarii contraventiei(22.12.2010) . Practic cele 6 luni au trecut. Credeti ca am o sansa sa contest in instanta si sa cer dovada, care teoretic nu mai exista astfel incat sa pot anula procesele verbale?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:16, 9 Iulie 2011
@Barbug
Contestati ultimele PV, nu aveti ce pierde, macar amanati data platii, pt ca procesul suspenda plata.
Cereti in subsidiar inlocuirea amenzii si a tarifului de despagubire cu un avertisment.
CNADNR intocmeste PV inainte de implinirea termenului de prescriptie de 6 luni, pt ca nu vor sa piarda in instanta o eventuala contestatie. Pt ca sunt foarte multe contraventii, lasa intocmirea pe ultima suta de metri.
Pe data de 11.12.2010 ati savarsit contraventia( ati circulat fara rovinieta si ati fost inregistrat de camerele video)
Datele au fost transmise automat "la centru" si stocate in vederea prelucrarii.
La data de 10.06.2011, un domn constatator din cadrul CESTRIN rasfoind fisierele, a constatat ca in una din imagini sunteti si dvs circuland fara rovinieta!!! Aceasta esta data la care s-a facut constatarea.
Nu merita sa cheltuiti banii cu telefoanele la CNADNR, chiar daca aveti minute....
Buna ziua!
sotul meu a primit saptamana aceasta amenda pt rovinieta, amenda fiind din decembrie 2010 - au trecut asadar peste 6 luni de atunci.
problema este ca el nu circula niciodata fara sa fie in regula cu tot...a platit taxa de rovinieta de cand aceasta s-a introdus, sa spunem asa...
concluzie: avea rovinieta si in decembrie 2010, are si acum, iar de atunci pana acum au trecut peste 6 luni de zile
singura partea mai putin placuta este ca nu mai are bonul acela pe care ti-l dau cei de unde ai achitat aceasta taxa (eu am platit de ex rovinieta la benzinarie Petrom, el nu stiu unde si-a platit-o), dar ar trebui sa apara undeva in calculator, in sistem ca avea rovinieta platita atunci.....
ce ma sfatuti sa facem?
multumesc anticipat pentru raspunsuri
Alexandra
O sa le fac contestatie si fie ce-o fi. Va multumesc pt ajutor.
@utilizaor alexandra
Faceti contestatia, puteti solicita un duplicat al chitantei de plata a rovinietei, daca sotul isi aminteste de unde a cumparat-o exact. Chiar daca nu o obtineti, mentionati in plangerea contraventionala ca era cumparata rovinieta doar ca ati pierdut chitanta si ei trebuie sa faca dovada ca nu exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda lipsa rovigneta - termene de prescriptie karina0910 karina0910 am primit la data de 1 noiembrie o amenda lipsa rovigneta din data de 27 aprilie.Am inteles ca amenda se prescrie dupa 6 luni.Pe 4 nov. cand am ajuns acasa,am ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta camera antidote antidote Buna ziua In data de 10.12.2010 am circulat fara rovigneta pe DN1. Pe 07.06.2011 mi s-a intocmit procesul iar astazi 23.06.2011 mi-a fost ... (vezi toată discuția)