avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copii

buna ziua,
intentionez sa plec la munca in strainatate,dar am doi copii minori in varsta de 4 ani si respectiv 5 ani jumate...sunt divortata,custodia fiind in totalitate a mea...in acest caz doresc sa las copiii in grija parintilor mei...in lipsa altei alternative...
intrebare: este nevoie sa anunt autoritatile in acest caz?
sau in cazul in care e nevoie ca mama mea sa ma reprezinte in diferite cazuri ..sa aiba ceva scris la mana?..multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Carmen Chitu , Avocat 12:27, 7 Iulie 2011
Mergeti la primaria din orasul in care locuiti si anuntati plecarea dumneavoastra din tara, cu specificatia ca mama dv. este desemnata sa se asigure de cresterea copiilor. De asemenea mergeti la un notariat si lasati o procura mamei prin care ii permiteti sa calatoreasca cu copiii in strainatate, in cazul in care vreti sa va viziteze si de asemenea ca o imputerniciti pentru ridicarea alocatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare in strainatate a unui minor toppp toppp Buna ziua, Am urmatoarea situatie: o familie are 2 copii iar in urma divortului mama ramane cu ambii copii in ingrijire. Tatal accepta situatia , stabilesc ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu in strainatate cu copil minor avand custodie comuna. ContSters350644 ContSters350644 Buna seara.Am nevoie de un sfat pt a stii ce am de facut. Sunt divortata si am 2 copii minori..eu si tatal copiilor avand custodie comuna , divortul a avut ... (vezi toată discuția)
Procura Stancioi delia Stancioi delia Pot sa plec in strainatate dacă las copiii cu procura bunicilor ?adică nu pățesc nimic copiii dacă rămân în țară. (vezi toată discuția)