avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executor judecatoresc care refuza executia
Discuție deschisă în Executare silită

executor judecatoresc care refuza executia

Am un contract cu termenul expirat si cu titlu executoriu. M-am adresat executorului judecatoresc care are competenta teritoriala (este unul singur pe o zona, undeva in jud. Teleorman) si am fost refuzat cu argumentul ca el se ocupa numai de executii de contracte intre persoane juridice.

Am incercat in zonele limitrofe si in Bucuresti dar am fost refuzat pe motiv de distanta.

Ce se poate face in aceasta situatie? Poate cineva sa-mi indice o reglementare juridica pentru obligativitatea executorului de a-si executa competenta teritoriala?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 14:04, 7 Iulie 2011
Art. 7. - Executorul judecătoresc are următoarele atribuţii:
a) punerea în executare a dispoziţiilor cu caracter civil din titlurile executorii;
Art. 9. - (1) În cazul prevăzut la art. 7 lit. a) este competent executorul judecătoresc din circumscripţia curţii de apel în a cărei rază teritorială urmează să se facă executarea.
Art. 53. - (1) Refuzul executorului judecătoresc de a îndeplini un act sau de a efectua o executare silită se motivează, dacă părţile stăruie în cererea de îndeplinire a actului, în termen de cel mult 5 zile de la data refuzului.
(2) În cazul refuzului nejustificat de întocmire a unui act partea interesată poate introduce plângere în termen de 5 zile de la data la care a luat cunoştinţă de acest refuz la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are sediul biroul executorului judecătoresc.
(3) Judecarea plângerii se face cu citarea părţilor. În cazul admiterii plângerii instanţa indică în hotărâre modul în care trebuie întocmit actul.
(4) Hotărârea judecătoriei este supusă recursului.
(5) Executorul judecătoresc este obligat să se conformeze hotărârii judecătoreşti rămase irevocabile.
(6) Nerespectarea, cu rea-credinţă, de către executorul judecătoresc a obligaţiei stabilite în alin. (5) constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani, iar dacă fapta a fost săvârşită din culpă, cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz executare silita ContSters279974 ContSters279974 Un executor judecatoresc poate sa refuze sa imi continue executarea silita? Si in ce conditii? Va multumesc anticipat pt raspuns (vezi toată discuția)
Problema evacuare sect 3,nu necesita aut patrundere? steaua581 steaua581 Buna Ziua, Am o executare care este in faza de evecuare. executorul jud. a facut cere autorizatie patrunderde (imobilul este in sect 3) deci la jud sect ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc vulpoi vulpoi Buna ziua! as dori sa stiu, in cazul in care nu sunt multumit de mersul dosarului meu intr-o executare silita cum ar trebui sa procedez daca as vrea sa mut ... (vezi toată discuția)