avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... societati comerciale cu acelasi actionariat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

societati comerciale cu acelasi actionariat

Buna ziua,
As dori sa ma ajutati cu urmatoarea problema: intre societati comerciale cu acelasi actionariat se pot derula contracte comerciale?
Exista vreo reglementare ca sa limiteze sau sa interzica aceasta?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 15:42, 7 Iulie 2011
Nu cunosc vreo reglementare care sa limiteze sau sa interzica.
Contractul comercial trebuie facut totusi de asa natura incat sa nu duca la dezavantajarea unei societati si implicit a actionariatului lor.
Chiar daca au acelasi actionariat in cazul in care participarea este diferita la cele 2 societati, pot aparea situatii in care pentru unii dintre actionari sa apara dezavantaje mai mari decat pentru altii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De unde pot afla datele unor asociati de firme? Costica33 Costica33 Am citeva nume la care as dori sa stiu ce fel de afaceri fac, ma duc la ONRC si pot afla inteleg, cit costa? Mai sunt si alte variante? Pe Google am cautat ... (vezi toată discuția)
Drepturile actionarului biby biby sint actionar important intr-o societate comerciala cu o cota de participare de 12%, iar in urma unor nereguli depistate la nivelul conducerii,am cerut ... (vezi toată discuția)
Inchidere s.a. bog.dan bog.dan Buna seara, puteti sa imi spuneti cum se poate ca o societate listata pe RASDAQ sa fie transformata in societate de tip inchis ? Care sunt criteriile pentru ... (vezi toată discuția)