avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata pentru crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata pentru crestere copil

Buna ziua,

Am fost in concediu de crestere copil fara plata pana la implinirea varstei de 3 ani , din 2009 pana in 2010. Va rog sa imi spuneti daca aceasta perioada se considera vechime in munca.

In CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA UNIC LA NIVEL NATIONAL PE ANII 2007-2010 Incheiat conform art. 10 si 11 din Legea nr. 130/1996, republicata, se prevede:

ART.62. - (1) In afara concediului legal platit pentru ingrijirea copiilor in varsta de panala doi ani, salariata mama poate beneficia de inca un an concediu fara plata.

In baza art mai sus mentionat am fost in concediu de crestere copil, fara plata pana la implinirea varstei de 3 ani

Multumesc.

Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
monicao, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 7 Iulie 2011
Alin.4 nu face referire la alin.1 .... parerea mea este nu are cum sa se interpreteze altfel ... este exact cum in Codul Muncii ,tot prin analogie, alin.5 al art.81 C.mun. se poate aplica si in cazul concedierilor cu preaviz.
Asta inseamna ca daca eu am un copil de 3 ani sau 5 ani si solicit CFP un an pentru cresterea lui inseamna ca acest an este perioada de cotizare?
tudorvaleriu a scris:

Asta inseamna ca daca eu am un copil de 3 ani sau 5 ani si solicit CFP un an pentru cresterea lui inseamna ca acest an este perioada de cotizare?


Unde legea nu distinge, nici interpretul nu trebuie sa distinga. Aceasta regula tine seama de faptul ca, unei formulari generale a textului legal trebuie sa-i corespunda o aplicare a sa tot generala, fara a introduce distinctii pe care legea nu le contine..... este doar o parere si nu o regula de drept :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata dupa ccc de un an cristinaflp cristinaflp O zi buna tuturor! Conform legii, parintele care a optat pentru CCC de un an are dreptul la concediu fara plata pana la implinirea varstei de 2 ani de catre ... (vezi toată discuția)
Dupa doi ani de concediu pentru cresterea copilului se mai poate sta acasa inca un an in concediu fara plata? monica_dinulescu monica_dinulescu Am intrat in concediu pentru ingrijirea copilului in septembrie 2009. Doresc sa aflu, daca, conform noii legislatii, mai am dreptul sa stau inca 1 an acasa, in ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata dupa concediu de crestere a copilului hela hela Buna dimineata,momentan ma aflu in concediul de crestere a copilului de pana la 2 ani,pana la data de 04 iunie 2012.Din motive personale nu pot reveni la locul ... (vezi toată discuția)