In data de 07.07.2011 mi-a fost blocata masina in Timisoara, langa Piata 700, pe str. Brediceanu, aceasta fiind parcata pe o insula pavata, nu trotuar sau acces pietonal, ci o delimitare intre sosea si linia de tramvai, pentru nici 15 minute.
Trec peste faptul ca:
- am cautat un loc de parcare timp de 45 minute sau
- nu exista unde sa parchezi pe o raza de mai mult de 800m sau
- spatiile de parcare publice amenajate sunt ocupate cu orele de cei care lucreaza la diverse firme si institutii din zona in cladiri noi fara parcare sau
- totul este Telpark = 3euro/sms
- HCL 206/2009 este cel putin discutabil dpdv legal,
dar exista anumite lucruri care chiar de la prima vedere par abuzuri crase.
In momentul in care am constatat blocarea masinii, conform flyerul lasat pe parbriz, am sunat la ADP Timisoara am spus ca platesc taxa care este de 107lei si am solicitat sa vina sa deblocheze masina.
La sosirea echipajului (1agent ADP si 1 agent Politia Comunitara), surpriza!, pentru deblocarea masinii s-a pus conditia ca sa platesc jumatate din amenda pe loc si dupa ce va vedea chitanta de plata emisa de agentul Politiei Comunitare imi va debloca masina. Daca nu raman cu masina asa. Mi s-a fluturat o copie dupa un HG din '98 si mi s-a spus ca ei asa au primit ordin si altfel nu se poate. Dupa care a urmat un joc de ping-pong intre agentul ADP si agentul Politiei Locale, in care eu am fost mingea: „Eu nu va deblochez masina fara plata amenzii emise de Politiei”, iar agentul „eu nu va oblig sa platiti amenda, dar daca o platiti veti putea debloca masina”
Iar daca nu platesc in 72 de ore imi confisca masina.
Mentionez ca nu am contestat amenda, inca, dar vreau sa stiu daca este legal ca deblocarea unui bun privat, pe care eu am vrut sa o platesc pe loc, sa fie conditionata de plata unei amenzi pe loc de catre organele de politie locala, sau chiar sa fie conditionata de plata unei amenzi a unui organ de politie fara sentinta judecatoreasca.
Conform procesului verbal am dreptul de platesc jumatate din amenda in 48 de ore sau intreg in 30 de zile si chiar am dreptul sa contest aceasta amenda in 15 zile, dar pana atunci raman fara masina si fara masina nu castig bani.
In HCL 271/2007 modif prin 209/2009 specificat in pr/vb nu am gasit nici unde asa ceva.
Prin ce acte normative superioare se poate contesta acest lucru? Cum poate fi stopata aceasta practica?
Pentru ca pana acum n-am simtit decat ca se mi se incalca o groaza de drepturi.
Alta chestiune este aceasta: am dreptul sa scriu cu mana mea obiectiuni la mentiuni in pr/vb de contraventie sau nu? Organul de politie a spus ca asa ceva este ilegal.???
Va rog dati-mi un raspuns
Multumesc.
bineinteles ca este ilegal, si va sfatuiesc sa atacati la instanta de contencios HCL-ul ala curios, precum si la judecatorie, pv-ul de constatare a contraventiei.
Conform og 2/2001, aveti posibilitatea de a formula obiectiuni, pe care agentul constatator este obligat sa le inscrie in procesul-verbal.
Art.16
(7) În momentul încheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat să aducă la cunoştinţă contravenientului dreptul de a face obiecţiuni cu privire la conţinutul actului de constatare. Obiecţiunile sunt consemnate distinct în procesul-verbal la rubrica "Alte menţiuni", sub sancţiunea nulităţii procesului-verbal.
:)
Blocarea rotilor
chefde
pe scurt: am parcat cateva minute pe un trotuar (locuri de parcare inexistente), cat sa imi aduc prietena insarcinata in masina, urmand sa mergem la medic unde ... (vezi toată discuția)
Ridicare masina
alina.c
Sunt din Timisoara si in saptamana dinaintea Floriilor m-am confruntat cu o situatie care mi-a lasat un gust foarte amar, si anume:
Am parcat intr-o statie ... (vezi toată discuția)