buna ziua! intr-o dimineata am intrat cu masina in parcul din oras. la intrare in parc nu exista niciun indicator de interzicere a accesului in parc si nici macar un indicator pe care sa scrie ca nu ai voie sa intri cu autovehiculul. a venit politia comunitara, mi-a facut poze la masina si au spus ca imi trimit amenda acasa prin posta.
as dori sa stiu daca au dreptul sa-mi dea amenda in conditiile in care nu exista niciun fel de indicator de interzicere a accesului cu masina in parc.
daca imi trimit amenda as vrea sa stiu daca pot face contestatie, unde o pot contesta, ce ar trebui sa scriu in contestatie.
ce ar trebui sa contina procesul verbal ca sa fie nul?
va multumesc!
Procesul-verbal de constatare a contravenţiei va cuprinde în mod obligatoriu: data şi locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea şi instituţia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupaţia şi locul de muncă ale contravenientului; descrierea faptei contravenţionale cu indicarea datei, orei şi locului în care a fost săvârşită, precum şi arătarea tuturor împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravităţii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileşte şi se sancţionează contravenţia; indicarea societăţii de asigurări, în situaţia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaţie; posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, dacă acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a căii de atac şi organul la care se depune plângerea.
În momentul încheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat să aducă la cunoştinţă contravenientului dreptul de a face obiecţiuni cu privire la conţinutul actului de constatare. Obiecţiunile sunt consemnate distinct în procesul-verbal la rubrica "Alte menţiuni", sub sancţiunea nulităţii procesului-verbal.
Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal.
Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.
Din cate stiu eu in parcuri este interzis autovehiculelor cu exceptia celor utilitare folosite la intretinere,deci au dreptul sa va amendeze dar in cazul dvs. exista unele incalcari ale procedurii care va avantajeaza. In privinta indicatorului poate el exista sau poate a fost furat sau nu se vede etc.
In privinta contestatiei, da puteti face contestatie in termen de 15 zile de la data comunicarii, ea se poate face la Judecatoria orasului unde s-a intamplat incidentul.In contestatie puteti scrie neregulie care se gasesc in procesul verbal fata de forma oficiala care trebuie sa o aiba si sa descrieti in fapt cum s-au intamplat lucruile. Trebuie sa urmariti modul de completare a P.V.-ului de catre agent si sa gasiti anumite greseli. Motive de nulitate ale unui P.V. sunt atunci cand nu contine locatia corecta si completa unde s-a intamplat fapta,daca nu este semnat de catre contravienient sau de catre un martor etc.
Un alt aspect la care trebuie sa va ganditi este acela al probelor pe care trebuie sa le aduceti in sustinerea cauzei dvs.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Contravenție în tren
Luc7
Am fost legitimat de doi agenți de poliție în tren iar p.v. l-am primit prin poștă. Este legal ca la rubrica localitate să fie trecut \"tren\" iar la ... (vezi toată discuția)