avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contravenție în tren
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contravenție în tren

Am fost legitimat de doi agenți de poliție în tren iar p.v. l-am primit prin poștă. Este legal ca la rubrica localitate să fie trecut "tren" iar la județ "Dolj"? La ora menționată trenul se afla între Craiova și Filiași, poate era Gorj. Legea permite în aceste cazuri probabilități sau trebuie trecută exact localitatea? Ce să mai spun că nu am fost lăsat să văd p.v. în tren și nici nu s-a menționat că am obiecțiuni de către agentul constatator.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:36, 2 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Procesul-verbal de constatare a contravenției va cuprinde în mod obligatoriu: data și locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea și instituția din care face parte agentul constatator; numele, prenumele, domiciliul și codul numeric personal ale contravenientului, descrierea faptei contravenționale cu indicarea datei, orei și locului în care a fost săvârșită, precum și arătarea împrejurărilor care pot servi la aprecierea gravității faptei și la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabilește și se sancționează contravenția; indicarea societății de asigurări, în situația în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulație; posibilitatea achitării, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ; termenul de exercitare a căii de atac și instanța la care se depune plângerea.

În momentul încheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat să aducă la cunoștință contravenientului dreptul de a face obiecțiuni cu privire la conținutul actului de constatare. Obiecțiunile sunt consemnate distinct în procesul-verbal la rubrica "Alte mențiuni", sub sancțiunea nulității procesului-verbal.

2. Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.

Plângerea se depune la judecătoria în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda politia comunitara adrian_alecu2003 adrian_alecu2003 buna ziua! intr-o dimineata am intrat cu masina in parcul din oras. la intrare in parc nu exista niciun indicator de interzicere a accesului in parc si nici ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala adrianateo adrianateo Buna seara! Am stationat cu camionul de peste 7,5 t in apropierea locuintei mele, un echipaj de politie rutiera mi-a dat amenda de 3000ron fara a-mi intocmi ... (vezi toată discuția)
Atac amenda legea 203/1994 andrei2233 andrei2233 cum se poate ataca un proces verbal pe baza legii 203/1994? un punct slab pe care l-am gasit ar fi ca amenda nu are semnatura agentului constator pe verso,nici ... (vezi toată discuția)