avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema Uzucapiune

Buna ziua,
As dori sa ma ajute cineva intr-un caz mai complicat de uzucapiune. Proprietarul actual are contract pe o suprafata de 300 m teren plus casa, dar in 1990 cand a cumparat terenul si casa, a preluat in posesie si alti 200 m de langa casa, fostul prorietar afirmand ca e tot terenul sau dar nu are acte, terenul respectiv fiind tot in curtea sa. Actualul proprietar a obtinut de la arhive si contractele initiale, repsectiv unul din 1952, in care aparea tot suprafata de 300 m plus casa, si contractul anterior din 1930, cand primul proprietar a vandut din 1400 m cei 300 m.
Precizez ca la primarie desi apare in evidenta doar terenul de 300m si casa, impozitul apare platit pe intreaga suprafata 300+200 inca din 1952.

Actualul proprietar doreste sa isi intabuleze terenul, dar pentru ast este nevoie de uzucapiune. Cum nu reiese de nicaieri ce s-a intamplat pe parcursul anilor cu restul de 200 m care nu apar in contractele de vanzare cumparare, nu se stie care este fostul prorietar al acstui teren pentru a-l chema in judecata. Pot sa chem primaria in judecata? daca e vorba de primul proprietar, din 1930, care a vandut o parte din tot terenul, trebuie sa chem mostenitorii acestuia? Cum gasesc cine ar fi proprietarul celor 200 m pentru a-l chema in judecata pentru uzucapiune? Precizez inca o data ca actualul prorietar al celor 300 m stie ca bucata de teren de 200 m a fost si in posesia proprietarilor anteriori pana la 1952, intrucat asa este formata curtea.

Impotriva cui imi indrept actiune de uzucapiune?
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 05:11, 8 Iulie 2011
Puteti chema in judecata unitatea administrativ teritoriala reprezentatat prin primar caree are calitate procesuala pasiva intrucit este cea care primeste impozitul anula si pentru cei 200 m in plus, iar terenul se gadseste in circumscriptia sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa cumpar o casa dar nu are toata suprafata trecuta in acte berasiov berasiov doresc sa cumpar o casa in suprafata de 950mp,aceasta consta in casa+anexe in suprafata de 300mp si gradina in suprafata de 650mp. proprietarul actual are in ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea ovidiu19 ovidiu19 Buna ziua. Am cumparat o cladire cu teren aferent acesteia in suprafata de 332 m.p. de la un proprietar, cu contract de vanzare cumparare prin notariat. ... (vezi toată discuția)
Dreptul de posesie prin uzucapiune caesar58 caesar58 Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme pe care o am. Parintii mei( decedati in 1995 si 2000), impreuna cu unchiul (fratele tatalui) si matusa ... (vezi toată discuția)