avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata examenului medical la angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata examenului medical la angajare

Este sau nu este obligat angajatorul de a plati examenul medical la angajare efectuat de medicul de medicina muncii ?
Pentru anumite categorii de angajati (de ex. macaragii, soferi electricieni etc.) este nevoie de examene medicale mai amanuntite (oftalmologie , psihologie etc.) pe care le efectueaza contra cost numai institutiile medicale abilitate. Aceastea costa destul de piperat pentru cineva care se angajeaza ca electrician de exemplu si va avea un salariu net de 800-900 lei.
intrebare:
d.p,d,v. legal este obligat angajatorul sa plateasca aceste examene , la angajare(sau sa deconteze cheltuiala facuta de viitorul angajat)sau aceste cheltuieli cad in sarcina viitorului angajat?
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 22:24, 7 Iulie 2011
Angajatorul suporta costurile examenelor de medicina muncii; mai nou fisa de aptitudini trebuie obtinuta inaintea angajarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen psihologic sindicalistul sindicalistul in baza carui act legislativ trebuie ca electricienii sa efectueze examen psihologic? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua, pentru salariatul care in cadrul activitatii conduce ... USPAl USPAl Buna ziua, pentru salariatul care in cadrul activitatii conduce masina institutiei si necesita un aviz psihologic, este corect ca avizul psihologic sa fie ... (vezi toată discuția)
Salut - se cere analiza hiv la angajare? manu_gl manu_gl am si eu o intrebare,ce analize se cer pentru angajare am fost depistat cu hiv in 2009. am categoriile b,c,c e,si atestatele marfa,gabarit,etc.la analize ... (vezi toată discuția)