ROG UN SFAT, Dupa decesul mamei (2009) sa facut in termen de 6 luni succesiunea la notariat ,masa succesorala un imobil compus una camera,bucatarie si baie, . Natura succesiunii - testamentara in baza testamentului olograf prin care ii revine intreaga masa succesorala unui nepot de fiu. Prin declaratie nu am contestat testamentul si am renuntat la succesiune (REZERVA SUCCESORALA). Mama a avut 2 copii care am fost la succesiune.
In 2011 am fost evacuat din locuinta ,locuinta a fost retrocedata propietarului ( L.10 /2001).Lam rugat pe nepotul meu sami inchirieze locuinta care o mosteneste dela mama mea prin succesiunea de mai sus pentru un an,pana cand primaria imi va repartiza o locuinta sociala si a fost de acord.
Sunt cu handicap grav gradul 1,am o pensie pe caz de boala de 360,00 ron.
Am solicitat de la primaria sector 5 sa mi acorde o locuinta sociala si un ajutor financiar pentru plata chiriei lunar pana la rezolvarea locuintei .Primaria a respins cererea pe motiv ca, am renuntat la o locuinta in 2009 la succesiune locuinta mamei si ca trebuia sa atac in instanta testamentul mamei.
CE AM DE FACUT IN ACEASTA SITUATIE. VA MULTUMESC!
Revocarea renuntarii nu poate fi efectuata decat in termenul de optiune succesorala, respectiv 6 luni de la data decesului defunctului pe care l-ar fi mostenit cu conditia ca nici un alt succesor sa nu fi acceptat mostenirea pana in acel moment si sa nu se fi dezbatut succesiunea. Deci nu puteti revoca declaratia de renuntare a mostenirii.
Faceti cerere catre PMB, au alte criterii de acordare a locuintelor sociale.