avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... NU AM CEDAT,INSTRAINAT,DOBANDIT O LOCUINTA .
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

NU AM CEDAT,INSTRAINAT,DOBANDIT O LOCUINTA .

STIMATI UTILIZATORI, PRIN MOSTENIRE MI A REVENIT 1/3 DINTR O LOCUINTA ( PRIN REZERVA SUCCESORALA) COMPUSA DIN UNA CAMERA ,BUCATARIE SI BAIE.
LA SUCCESIUNE AM RENUNTAT LA PARTEA CARE IMI REVENEA ( 1/3 DIN LOCUINTA ) IN FAVOAREA NEPOTULUI MEU.
-- ACESTA SITUATIE INSEAMNA CA, AM RENUNTAT LA O LOCUINTA ?
RENUNTAREA LA1/3 DINTR O LOCUINTA NU INSEAMNA O LOCUINTA.

Multumesc anticipat tuturor ce vor intra in dialog...

Cel mai recent răspuns: adrian nicolae , utilizator 14:23, 10 Iulie 2011
Va referiti la taxele ce trebuie sa le platiti?
Trebuie sa detaliati in ce fel ati facut "renuntarea in favoarea nepotului".
Ori (1) ati acceptat mostenirea si apoi ati donat partea dvs. nepotului, ori (2) ati renuntat la mostenire.
Poate vi se pare fara importanta acest detaliu, insa nu e chiar asa. Incercati sa va amintiti si sa reveniti cu acest detaliu.
NU, TREBUIE SA DAU O DECLARATIE LA NOTARIAT CA NU AM DETINUT, NU DETIN ,NU AM INSTRAINAT,NU AM CEDAT O LOCUINTA PROPIETATE PERSONALA DIN 1990 PANA IN PREZENT.
ACEASTA ESTE NECESARA LA PRIMARIE PENTRU O LOCUINTA SOCIALA PENTRU CA AM FOST EVUACUAT DINTR O CASA RETROCEDATA (l10 2001).
SUNT BOLNAV CU HANICAP GRAV GRADUL UNU (NU MA POT DEPLASA)
IAR PENSIA PE CAZ DE BOALA ESTE DE 360,00 RON. VA MULTUMESC
Va rog sa nu mai scrieti cu litere mari, este forte greu de urmarit mesajul dvs.

Si, ca sa stiu cum e corect sa declarati la notar, va rog sa imi raspuneti la intrebarea de mai sus, si sa detaliati cu s-a facut trecerea mostenirii pe nepotul dvs.: prin renuntarea dvs., ori prin acceptare urmata de transfer catre nepot.
MOSTENIREA A FOST LASATA PRIN TESTAMENT OLOGRAFIC NEPOTULUI MEU.
AM FOST CHEMAT LA NOTARIAT PENTRU SUCCESIUNE SI AM DAT DECLARATIE CA, SUNT DE ACORD CU TESTAMENTUL SI DE ASEMENEA, RENUNT PUR SI SIMPLU LA PARTEA CE-MI REVINE DIN MOSTENIRE.
VA MULTUMESC!

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire Alex0804 Alex0804 Buna ziua Parintii pot renunta la dreptul de mostenire, dobandit prin testament, in favoare copiilor in situatia in care exista un antecontract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Acum doua luni mi-a decedat sotia la succesiune sunt eu ca sot ... buniculmiti buniculmiti Acum doua luni mi-a decedat sotia La succesiune sunt eu ca sot si doi nepoti care locuesc în CanadaNepotii ar vrea sa cedeze partea lor pentru mine Prin ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)