avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la mostenire

Buna ziua
Parintii pot renunta la dreptul de mostenire, dobandit prin testament, in favoare copiilor in situatia in care exista un antecontract de vanzare cumparare al acestei mosteniri, dar care este inca in derulare?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mediator , utilizator 21:44, 1 August 2011
Pactele asupra unei succesiuni viitoare sunt interzise. Dati mai multe detalii.
Ce fel de testament?
Legatarul cu titlu particular nu poate fi vanzatoarul unei mosteniri (universalitate), caci, desi suscesor, nu dobandeste o universalitate sau fractiune dintr-o universalitate, ci bunuri determinate.

Intre cine si cine s-a incheiat antecontractul?
Parintii au primit un bun prin testament si au incheiat un AC avand ca obiect bunul ce le-a fost lasat prin testament?

Renuntarea in favoare este de fapt o acceptare urmata de o instrainare (vanzare, donatie etc).

Cam putine cuvinte in mesajul dvs. pentru a intelege despre ce vorbiti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
romascanu, moderator
Antecontractul este intre parintii mei si "X"
Da, obiectul antecontractului este bunul mostenit prin testament
Multumesc anticipat!
nu se intelege nimic logic din enuntul dvs. parintii dvs in calitate de mostenitori testamentari vor sa vanda dreptul lor la mostenire unei altei pers?
Daca este vorba de un bun mostenit in urma unui defunct si care a intrat in patrimoniul mostenitorilor poate sa fie vandut.

Daca cel care va lasa mostenirea nu a murit, parintii nu pot vinde ceva ce nu se afla in patrimoniul lor si nici nu pot renunta la dreptul dat de o succesiune care nu a fost deschisa pentru ca pactele asupra unei succesiuni viitoare sunt interzise de lege.

Alte discuții în legătură

Renuntare la succesiune ff38 ff38 Am procedat la deschiderea succesiunii in urma decesului tatalui meu;mostenitori fiind eu , mama si fratele .Constat ca fratele meu nu este multumit cu partea ... (vezi toată discuția)
Testament perrla perrla Am citit astazi pe forum cateva spete si raspunsurile date acestora, insa nu prea am vazut consens in elaborarea acestora.#-o#-o As dori sa ma luminati in ... (vezi toată discuția)
Petitie de ereditate sau actiune in revendicare? CO.COS CO.COS Am un testament, autentificat notarial incheiat in 1970. Testatorii au decedat in 1989 si in 2001. In testament se prevede ca mostenesc de pe urma defunctilor ... (vezi toată discuția)