Am un testament, autentificat notarial incheiat in 1970. Testatorii au decedat in 1989 si in 2001. In testament se prevede ca mostenesc de pe urma defunctilor toata averea existenta in proprietatea lor la data decesului si ca ceilalti copii au fost inzestrati fiecare la casatorie. Detin netulburata posesia terenului si a imobilului, dar totusi nu am act de proprietate.
In conditiile in care testamentul nu este considerat un document care atesta dreptul de proprietate, ce pot face ca sa obtin un document care sa ateste dreptul de proprietate, folosindu-ma de calitatea de mostenitor testamentar?
Cu ce fel de cerere ma pot adresa instantei de judecata?
petitie de ereditate sau actiune in revendicare? sau alta cerere?
Va multumesc
in primul rand nu ati specificat daca s-a dezbatut succesiunea dupa defunctii testatori. ati putea promova in instanta o actiune in realizarea dreptului.
...de la decesul defuntilor au trecut 21, respectiv 10 ani si niciunul dintre erezii rezervatari nu a initiat a actiune de deschidere a dezbaterii succesiunii.
Echivaleaza acest lucru (pasivitatea in a face un demers) cu renuntarea la mostenire in favoarea testatorului universal? am in vedere faptul ca in testamente se prevede ,,toate bunurile mobile si imobile existente in patrimoniul meu la data decesului''.
Erezii rezervatari nu sunt interesati sa se prezinte la notar si nici in instanta.
Ma pot adresa instantei cu o cerere de punere in posesie fara a indica un parat?
de fapt nu am pe cine da in judecata deoarece bunurile le detin de fapt, dar nu am un act de proprietate.
Testament
perrla
Am citit astazi pe forum cateva spete si raspunsurile date acestora, insa nu prea am vazut consens in elaborarea acestora.#-o#-o
As dori sa ma luminati in ... (vezi toată discuția)
Succesiune
calcan mihaela
eu si sotul meu avem un apartament , bun comun.
nu avem copii.
ce act ar trebui sa facem ca in urma decesului unuia dintre noi ,apartamentul sa ramina celui ... (vezi toată discuția)