avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... petitie de ereditate sau actiune in revendicare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

petitie de ereditate sau actiune in revendicare?

Am un testament, autentificat notarial incheiat in 1970. Testatorii au decedat in 1989 si in 2001. In testament se prevede ca mostenesc de pe urma defunctilor toata averea existenta in proprietatea lor la data decesului si ca ceilalti copii au fost inzestrati fiecare la casatorie. Detin netulburata posesia terenului si a imobilului, dar totusi nu am act de proprietate.
In conditiile in care testamentul nu este considerat un document care atesta dreptul de proprietate, ce pot face ca sa obtin un document care sa ateste dreptul de proprietate, folosindu-ma de calitatea de mostenitor testamentar?
Cu ce fel de cerere ma pot adresa instantei de judecata?
petitie de ereditate sau actiune in revendicare? sau alta cerere?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CO.COS , utilizator 11:33, 9 Septembrie 2011
in primul rand nu ati specificat daca s-a dezbatut succesiunea dupa defunctii testatori. ati putea promova in instanta o actiune in realizarea dreptului.
...de la decesul defuntilor au trecut 21, respectiv 10 ani si niciunul dintre erezii rezervatari nu a initiat a actiune de deschidere a dezbaterii succesiunii.
Echivaleaza acest lucru (pasivitatea in a face un demers) cu renuntarea la mostenire in favoarea testatorului universal? am in vedere faptul ca in testamente se prevede ,,toate bunurile mobile si imobile existente in patrimoniul meu la data decesului''.
Erezii rezervatari nu sunt interesati sa se prezinte la notar si nici in instanta.
Ma pot adresa instantei cu o cerere de punere in posesie fara a indica un parat?
de fapt nu am pe cine da in judecata deoarece bunurile le detin de fapt, dar nu am un act de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament perrla perrla Am citit astazi pe forum cateva spete si raspunsurile date acestora, insa nu prea am vazut consens in elaborarea acestora.#-o#-o As dori sa ma luminati in ... (vezi toată discuția)
Este necesara recunoasterea testamentului autentic? diana andone diana andone Buna ziua, va rog sa ma ajutati. Parintii mei sunt in posesia unui testament autentic prin care defuncta le lasa in mostenire un teren de 4000mp, precizez ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune xyz2012 xyz2012 Buna ziua! Situatia e in felul urmator: Y este mostenitorul testamentar al lui X. X a decedat si nu are mostenitori rezervatari. Intre X si Y nu exista nici ... (vezi toată discuția)